MenudaNit! La nit de l’Art, pensada per al públic familiar

image-2019-05-10

Torna la Nit de l’Art als racons de Castelló per a acostar les diferents disciplines artístiques… de nit! Apostar per l’ús i gaudir de la cultura és l’objectiu principal d’aquest projecte. Els carrers i espais culturals de Castelló s’ompliran d’exposicions, teatre, dansa, fotografia, i art en general, per a tots els públics durant els dies 10 i 11 de maig. Les seues activitats es perllongaran des de ben endinsada la vesprada fins a l’arribada de la mitjanit (20:00-00:00).
Com a novetat, en la seua XIII edició, els xicotets de la llar tindran el seu propi buit en la programació. Encara que sempre s’han organitzat activitats dedicades al públic infantil durant els dies de l’esdeveniment, enguany s’ha decidit crear Menuda Nit, un espai dirigit en exclusiva a xiquets i xiquetes de fins a 10 anys d’edat per a despertar el seu interès per la creació cultural mitjançant un format pedagògic i didàctic a càrrec de professionals.

A partir del divendres 10 començaran diferents tallers infantils en diferents racons de Castelló. Des de les 18:00 fins a les 23:30, el carrer Cavallers portarà amb si Plastic Present, una proposta artística que, a més, sorgeix amb la finalitat de conscienciar sobre la cura i respecte del medi ambient a través de quatre instal·lacions. Amb Plastic Wall, 700 botelles ensenyaran als xicotets de la llar l’impacte del plàstic en la vida diària. Aquesta activitat es veurà reforçada amb la peça audiovisual Ver para creer, en la qual es mostrarà el dur impacte dels residus en el mitjà. La miniinstalación Plastic Shop, a més, ensenyarà l’estat de les aigües i l’arena mitjançant una mostra de materials arreplegats en les neteges de les costes. També es prepara Mensaje en una botella, una acció participativa que té com a finalitat que tant xiquets com a majors deixen notes de conscienciació futura al destinatari que desitgen.

Plastic Present, a més, col·labora amb la campanya #unomenosenelmar del projecte mar-sana de l’Associació Ambiente Europeu. Per açò, anima a xiquets i xiquetes a portar els seus raspalls de dents usades durant la jornada del divendres amb l’objectiu de reciclar una xifra de 10.000, i així col·laborar en la reducció de la seua presència en les aigües del món.

El arte, trasnocha en la Nit de l'Art. Foto: ACF.

-L’arte, vetla en la Nit de l’Art. Foto: ACF.

De manera simultània, a partir de les 18:00, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló (EASD) exhibirà una mostra pintura sota el nom Arte-Directo en la plaça Fadrell. A més, alumnes i exalumnos de l’Escola realitzaran una intervenció sota el nom Grafiti. Noemí Barberá serà l’encarregada de dirigir el taller creatiu El camí de l’art en el Museu d’Etnologia de 18:00 a 19:30. D’altra banda, l’acció efímera “Dis-me,com eres?” de Joaquina Moragrega arribarà al carrer de Mealla amb cantó amb el carrer d’Antonio Maura de 18:00 a 21:00. Enfront del col·legi de la Plaça dels Escoles Peus, el conservatori Calasancio impartirà un concert de combos de pop-rock a les 19:30.

El públic més jove trobarà el seu lloc en la programació de NitJove, en la que s’exerciran activitats de creació sonora des d’una panoràmica plural i didàctica amb Extractes de trànsits del Conservatori Professional de Dansa de Castelló i un taller d’introducció a la música electrònica i experimental a càrrec de Jose Luis Miralles. Siga com siga, la Nit de l’Art porta una proposta heterogènia compatible per a disfrutar en família sense que deixe indiferent a ningú; pots consultar la programació en la seua pàgina web o coneix totes les opcions en aquest article de Nomepierdoniuna.

_foto de portada de Carme Ripollès (ACF).

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!