La vora de la mar de Benicàssim comença a Formigues Festival

Processed with VSCO with m5 preset

Marcos Casal, cantant de Billy Boom Band (conegut també per liderar La Sonrisa de Julia), explicava el diumenge sobre l’escenari de Formigues Festival, en la seua tercera actuació ja després de les seues visites en 2016 i 2017, que li tenien un afecte molt especial al festival, que gairebé no necessitaven introduir les cançons, que el públic les corejava a la primera, que la cita ja començava a “fer-se major”. Juntament amb altres membres del grup càntabre de rock per a xiquets/es van arribar a Benicàssim acompanyats per les seues famílies, per a passar el cap de setmana i gaudir també ells del festival. Va ser l’actuació més esperada i la que més públic va convocar en l’ampliat escenari Formigues, amb una marea de mares i pares amb xiquets i xiquetes a coll, ballant i cantant les seues cançons per a finalitzar amb l’organització somrient sobre les taules i pluja de confeti.

Així de turgent es va mostrar el festival 100% familiar de Benicàssim en la seua setena edició. Una cita que va tornar a aportar un cap de setmana de música, diversió i el seu segell diferencial: molt més que diversió. Enguany, sota el lema Com l’aigua, van dedicar molts dels seus tallers, jocs i xarrades a l’aigua, conscienciant a grans i xicotets sobre la forta amenaça que suposa la ingent quantitat de plàstic que utilitzem diàriament sobre rius i mars. I Formigues es va erigir com una ona cada vegada més robusta i enèrgica, que definitivament s’està fent major. Però sense perdre la seua essència. Cada vegada millor organitzat, més còmode i espaiós (es van notar els metres que s’han guanyat). Amb la sensació de que en el recinte Villacamp es deté el temps.

formiguesfestival5

La setena edició de Formigues va fluir i va aconseguir els 4.000 assistents diaris, un públic que, segons ha comunicat la pròpia organització del festival, prové en la seua majoria de la Comunitat Valenciana, Zaragoza, Madrid, Albacete i Barcelona. “Tot ha anat rodat i la mar de bé”, explica Ana Rico, directora de Formigues.

A més de la Billy Boom Band, aquest particular formiguer ha deixat altres bons sabors de boca signats per Xiula, que va convertir l’escenari en una autèntica festa, el músic de carrer Borja Catanesi, Anita i Els Peleles i un excèntric Bigott que es va fondre a la perfecció amb el festival. Sense oblidar tampoc a Bajo Zero i Muck Snipe, grups guanyador i finalista del tercer Concrus de bandes i solistes que impulsa el Formigues amb el propòsit de ser la llançadora de joves propostes. I, tenint en compte que es tracta de l’edició Com l’aigua, nom de la coneguda cançó de Camarón, ha servit com a porta d’entrada al flamenc i la rumba en el cartell del festival amb la balladora Eva Varela, encarregada d’obrir la primera jornada, i Landry El Rumbero.

Un cartell musical que ha conviscut a la perfecció amb les activitats extramusicals i les diferents àrees que donen forma al mapa d’aquest formiguer familiar. El radi d’expansió de Formigues ha convertit Benicàssim en la vora del seu mar cultural, tant a través del cercaviles inaugural el divendres 9 pels carrers del centre com per les famílies que s’han acostat a la riba de les platges benicenses a gaudir d’un cap de setmana diferent.

formiguesfestival33

formiguesfestival14

formiguesfestival45

formiguesfestival10

formiguesfestival21

formiguesfestival9

_foto de portada: hoyoyo.es

_fotos: Rocío Murillo.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!