Entrepà de salmó, tomàquets secs, remenat d’ou i crema de formatge

BOCADILLO_SALMON_PORTADA_ok

Quan d’entrepans es tracta, se’ns acaben les idees. I més amb l’arribada del bon temps i la successió de sopars a l’aire lliure que es desprenen d’ell. Recorrem a el de sempre: a les truites, a les llonganisses amb pisto, a les hamburgueses, a la tonyina amb olives o al típic pernil i formatge. Ho fem més per assegurar el cinquè menjar del dia que perquè ens venç la desgana o l’apatia. Volem que els nostres fills sopen sense haver de perseguir-los, que l’entrepà acabe en el seu estómac i no, oh, quina sorpresa!, en l’arena o en la paperera del parc.

Però si hi ha alguna cosa que no té fi és el pa i les seues possibilitats culinàries. Un bon exemple d’açò ho trobem en El Rus, un local situat en el barri de Ruzafa (C/ Sueca, 35 – València) que ha fet del seu pastís de xocolata i dels seus entrepans el seu senyal d’identitat. N’hi ha, entre molts altres, de bacón amb camembert i dàtils; d’albergínia amb pollastre i formatge o de gall dindi, formatge fresc i tomàquets secs i utilitzen el pa blanc, integral, de ceba, de sègol o pita per a acompanyar-los.

D’aquest restaurant,  precisament, hem tret la idea per a la proposta gastronòmica de hui. Es tracta d’un entrepà que té el salmó fumat, el formatge per a untar, els tomàquets secs i el remenat d’ou com a ingredients i, de la mateixa forma que en El Rus o La Xirgu –la seua ànima bessona en el barri del Carmen-, pot servir-se en qualsevol tipus de pa. La seua preparació és, fins i tot, més fàcil que la d’un altre entrepà tradicional i el seu sabor és deliciós. Donem fe d’açò.

Si en comptes de preparar-ho voleu degustar-ho en El Rus, un consell: no prengueu la decisió en l’últim moment. Aquest local està ple sempre i, encara que disposen d’una terrassa exterior i d’una sala interior amb més de sis taules, el més normal és que et toque esperar o que, fins i tot, no pugues entrar. La raó? No accepten reserves i els seus entrepans tenen molt bona fama.

  •     Salmó fumat (un filet per persona)
  •     Ous (un per persona)
  •     Tomàquet sec hidratat i en daus (una cullerada sopera per persona)
  •     Crema de formatge per a untar
  •     Barra individual de pa de sègol
  •     Olie d’oliva i sal

La preparació d’aquest entrepà no té cap secret. Tan sols cal posar a calfar oli en una paella antiadherent, abocar l’ou sense batre, afegir el tomàquet sec que prèviament haurem tallat en xicotets daus i hidratat amb oli i remoure fins que la clara qualle i el rovell d’ou conserve una textura líquida. Després, untarem el pa que hàgem seleccionat –en aquest cas, de sègol- amb crema de formatge, disposarem el remenat d’ou i tomàquets secs damunt i afegirem el salmó fumat.

BOCADILLO_SALMON_1

1. Posar a calfar oli en una paella antiadherent i, quan haja aconseguit la temperatura idònia, abocar els ous sense batre, afegir els tomàquets secs que, prèviament haurem tallar en daus i hidratats amb oli, i remoure la barreja sense que perda la seua suculència.

BOCADILLO_SALMON_2

2. Untar abundant formatge crema en el pa, disposar el remenat d’ou amb tomàquets i col·locar el salmó fumat damunt.

 

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!