Històries ‘a cau d’orella’ per a alliberar la imaginació

Mon Mas 21 desembre

Sens dubte créixer acompanyat per històries fantàstiques és quelcom que cap xiquet o xiqueta es pot perdre, fomenten la imaginació i els converteixen en allò que vullguen ser: pirates que conquisten terres i troben tresors, astronautes que xafen la lluna o inclús valents guerrers i guerreres. És per això que les sessions de contacontes són una activitat ideal perquè

les i els més xiquets disfruten de mons mervallosos (i, fins i tot, que tu pugues tornar a la infància).

El Museu de Belles Arts de Castelló, en aquest sentit, torna aquesta temporada, amb l’Institut Valencià de Cultura de Castelló (IVC Castelló), amb el seu cicle de contes Històries a cau d’orella amb diferents històries per a tots els gustos. Així, des d’octubre de 2019 fins a maig de 2020 es podrà viure una experiència molt singular de la mà de excelents narradors i narradores orals; amb entrada lliure (inscripció prèvia*).

Contes de velles, per Almudena Francés

Almudena Francés 19 octubreUna dona major vestida de negre del cap als peus, es dedica a comptar i descomptar gallines, mentre ho fa, Almudena s’encarregarà de contar-nos la seva història. Francés es defineix com una dona interessada a saber per què les coses són com són, per a trobar la resposta es va refugiar en els contes i es va enamorar de tot el que li aportava la narració: aquests silencis, aquestes mirades, veure fluir les emocions… I amb el seu treball cada dia creix i aprèn una mica més.

Data i hora: dissabte, 19 d’octubre a les 12.00.
Edat: a partir de 3 anys

Blanco sobre Blanco, per Nono Granero

Nono 23 novembreNono va haver d’aprendre a oblidar aquells temps en què les històries s’escrivien en negre sobre blanc i començar a escriure-les en l’aire. I així va recrear contes tradicionals i diverses històries inventades. Una sessió que pretén que el públic contribueixi en la narració. Nono veu històries en tot el quotidià, en coses que a penes tenen relació amb unes altres, trossos de cartó o taques de pintura. Narrador i titellaire us farà passar un matí increïble replet de curiositat.
Data i hora: dissabte, 23 de novembre a les 12.00.
Edat: a partir de 5 anys.

L’illa d’en Lluís, perMon Mas

Basat en els llibres de Lluís Farré, l’ovella Paquita es cansa de la monotonia de la seva vida i decideix sortir del ramat per a veure món. Ja a la ciutat no només es dedicarà a visitar el zoo o anar a la biblioteca, sinó que descobrirà la casa de l’escriptor Lluís Farré, en el mateix edifici també coneixerà a un nen amb els ulls d’un color peculiar i a una nena que no llegeix els llibres, se’ls menja. Mon Mas, porta més de 10 anys dedicada a la narració de llibres, va descobrir els contes de la mà de Mercè Escardó a la Biblioteca Ca Butjosa, actualment forma part de l’equip de narradors de la planta d’oncologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron, una mica del que s’assegui especialment orgullosa.
Data i hora: dissabte, 21 de desembre a les 12.00.
Edat: a partir de 3 anys.

*Les inscripcions es formalitzen en canyo_jos@gva.es o 964727500

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!