El MACVAC connecta al públic familiar amb l’art contemporani a Vilafamés

Macvac

Sempre resulta una bona opció visitar un museu en família, a més d’aprofitar l’ocasió per a fer una cosa diferent. El Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni de Vilafamés proposa diferents tallers i visites guiades de caràcter didàctic amb els quals aconseguir que xiquets i xiquetes gaudisquen de l’art i de l’experiència en un museu. Amb aquestos tallers pretenen facilitar el diàleg obert amb les obres d’art i generar un canvi d’actitud amb la finalitat de formar espectadors actius, reflexius i crítics, capaços de relacionar-se de manera significativa amb les obres i gaudir plenament de l’experiència de l’art contemporani. Si esteu interessats/ades en alguna d’elles, podeu fer ja la reserva (964335129 o cida@cidavilafames.es).

CREANT EN FAMILIA

Taller que pretén estimular la imaginació i la creativitat de manera amena i divertida. En cada activitat, la professora i artista plàstica Rosario Falcó explicarà una sèrie de conceptes a partir de les obres triades del Museu. A l’aula didàctica es faran uns tallers on es posarà en pràctica tot el que s’ha aprés i cada família podrà descobrir el que és capaç de crear. En la web i xarxes socials es publicaran les activitats per trimestre. Amb una duració de 2 hores, el dissabte 29 de febrer serà el taller de Máscares i el dissabte 28 de març el taller de Fem abstracció a les 11.00 hores. Dirigit a famílies o grups d’adults amb menuts i menudes a partir de 5 anys i un preu de 8 euros.

ANÀLISI PLÁSTICA D’OBRES

Un taller d’anàlisi i reflexió que va dirigit a 3r, 4t d’ESO, Batxillerat Artístic i alumnes d’Història de l’Art d’institut. Impartit pel professor i pintor Vicent Varella. El preu és de 3 euros per assistent. És necessari portar un llapis o bolígraf i suport rígid per a escriure.

DETECTIUS/EXPLORE THE MUSEUM

L’activitat de detectives proposa als i les visitants que localitzen unes obres i les relacionen amb el seu artista. Es realitza amb la finalitat d’explorar el MACVAC. Aquesta activitat està dirigida a Educació Primària i Secundària, col·lectius i públic general. El preu és de 3 euros per assistent.

COLORS VIUS

Aquest taller interactiu pretén donar a conéixer l’origen del color, la fabricació de pintures, materials, colors bàsics i mescles, la utilització del color per l’artista i les obres d’art. Dirigit a Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat. Col·lectius i públic general en grups. Amb un preu de 5 euros per assistent (inclou material i visita guiada al Museu). Per a edats de 4 a 14 anys.

MUSEUM ESCAPE

Un escape room en el museu que donarà a conéixer els diferents enigmes que amaguen les obres d’art. Dirigit a majors de 14 anys, amb un número de 3 a 10 participants. El preu serà de 20 euros per grup. L’activitat es realitzarà sota petició prèvia.

VISITA GUIADA

Amb aquesta activitat es pretén acostar al públic escolar al Museu i també a l’art contemporani. Dirigit a Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat. Col·lectius i públic general en grupos.de dimarts a diumenge a les 12.00 amb un màxim de participants per a aquesta activitat és de 30. El preu per assistent és de 3 euros.

L’ART CUBISTA

Un taller que desenvolupa una visita didàctica a les obres d’estil cubista exposades a les sales del MACVAC. Durant aquesta visita s’explicaran els conceptes i característiques bàsiques del cubisme. Amb els xiquets més xicotets treballaran explicant el cubisme a través de senzilles formes geomètriques i amb l’alumnat de major edat explicaran des de la importància d’artistes com Juan Gris, Braque, María Blanchard o Picasso a les característiques i diferències entre el cubisme analític i sintètic. A més, en la segona hora del taller es realitzarà en les instal·lacions una reinterpretació de la mateixa amb un estil cubista. El preu per assistent és de 5 euros.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!