Miguel Alayrach converteix a Lledó la bombera en policia en el seu nou conte

lledo policia

A qui no li ha ocorregut alguna vegada? Li pilles un conte a la teua filla després de llegir una prometedora contraportada que parla de coeducació, igualtat i valors amb il·lustracions que pinten bé… I després resulta ser un rotllo que li cau als peus abans d’arribar a meitat, dessaborit i sense espurna. Tot el contrari que les històries de Miguel Alayrach. Els contes de l’escriptor castellonenc tenen el magnetisme de les trames senzilles i clàssiques, eixe fil invisible que connecta amb xiquetes i xiquets; en el qual sí, conflueixen ètica i estètica, però sobretot diverteix la seua lectura. Així ho va fer en el llorejat El pet volador o en una història tan xicoteta com encantadora, Lledó la bombera i Pau l’infermer, a la qual ara ha buscat una nova aventura amb Lledó la policia i Quim el caixer del súper.

Es tracta de la 15a obra infantil de Miguel Alayrach, il·lustrada per Sergio Montal i publicada per l’editorial castellonenca Unaria EdicionesLledó la policia i Quim el caixer del súper, que narra l’aventura d’una policia que ha de detindre a un lladre que ha robat en el supermercat, està replet d’emocions, entreteniment i diversió amb el segell inconfusible de l’autor. A través del dinamisme de la seua narrativa, advoca per la ruptura d’estereotips socials intercanviant els rols de dos de les professions més sexualizades.

Miguel Alayrach

A més del seu vessant coeducatiu, didàctica i pedagògica, Alayrach no oblida destacar valors tals com la companyonia, la gratitud o el respecte a les persones majors i als animals. L’àlbum il·lustrat, editat en castellà i valencià, està concebut per a xiquetes i xiquets de 3 i 7 anys.

Amb aquest conte són 15 les publicacions que suma l’escriptor de Geldo (Alt Palància), que compta amb títols com La revolución de los animales feos¡Mi cama es muy elásticaaaaaaa!Álex y el misterioso Clokin o Blanquito no pinta nada. A més, s’ha adjudicat per partida doble (en 2015 amb Els puntets brillants del cel i en 2018 amb El pet volador) el prestigiós Premi Tombatossals de Literatura Infantil, en la segona ocasió fent tàndem amb el mateix il·lustrador amb el qual ha treballat en aquest nou projecte, el valencià Sergio Montal.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!