Contes com a companys de quarantena

ferialibro_rocio

Conéixer nous llocs més enllà de les quatre parets de la seua casa, però sense moure’s; trobar-se a través de diferents personatges i bussejar entre històries que els ajuden a entendre el món i enriquisquen el seu propi. Els contes, la lectura, sempre han tingut un poder infinit, i en temps de quarantena no podia ser d’una altra forma. En ells estem trobant una eina perfecta perquè xiquets i xiquetes (i, per a què enganyar-nos, nosaltres també) passen els seus dies de confinament. Us proposem algunas idees perquè es xopen d’aquestes històries, es deixen portar per la màgia de la lectura i perquè puguem treballar amb ells valors com la igualtat, la llibertat, la valentia i la diversitat i perquè aprenguen a desenvolupar la seua empatia i emocions.

Per exemple, a l’Ajuntament de Vilafranca proposen una idea súper interessant: es tracta d’aquest calendari en el qual trobem conte per a cada dia del mes d’abril sobre igualtat. Cada dia trobaràs el títol del conte, el narrador/a o autor/a, l’edat a la qual va dirigit, duració i un enllaç al contingut audiovisual d’aquest.

Aquests dies també ens hem trobat en els contes de l’escriptor castellonenc Eloy Moreno, que ha estat llegint contes en directe a través del seu perfil en Instagram per a xiquets i xiquetes i adults. Si te’ls has perduts, també els ha publicats en el seu mur, així que no tens excusa per a no deixar-te portar per les seues increïbles històries i, sobretot, el que podran (i podrem) aprendre amb elles. Aquesta setmana, per exemple, hem conegut “L’anell de l’equilibri” del seu llibre Cuentos para entender el mundo, amb una bonica moralitat per a aquests dies: la història sobre un rei que durant molt de temps ha estat buscant un anell per a trobar l’equilibri en les emocions i que, finalment, l’ha aconseguit trobar on menys l’esperava… I això no és tot, Eloy Moreno ens acosta els seus Cuentos para quedarse en casa, una selecció de contes per a ser llegits i compartits a casa durant la quarantena amb accés lliure.

Eloy Moreno en una de las firmas de libros de la Fira del Llibre de Castelló. Fotos de Rocío Murillo.

– Eloy Moreno en una de les firmes de llibres de la Fira del Llibre de Castelló. Fotos de Rocío Murillo.

Continuem bussejant entre llibres gràcies al préstecs de llibres online que han habilitat les Biblioteques Públiques de Castelló a través de la plataforma d’accés lliure eBiblio, un servei de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana. Llibres per a totes les edats i per a poder gaudir des de la nostra casa sempre que vulguem en format digital. Per a accedir a la plataforma tan sols necessitaràs el teu número de lector/a i contrasenya; però el més interessant és que, per als qui no tinguen el carn i siguen nous usuaris, podran fer-se amb un temporal (amb una validesa de 6 mesos), que es facilita per correu electrònic. I vostros/as, quin conte o contes i llibres us estan acompanyant durant la quarantena?

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!