El formiguer cultural i musical de Formigues Festival, des de (i en) casa

BillyBoomBand_FormiguesFestival-nmpnu-Hoyoyo_22

Si organitzar un festival no és tasca senzilla, encara menys és fer-ho en temps de quarantena. Però si alguna cosa ens ha ensenyat Formigues Festival és que: I per què no? Així que tot l’equip s’ha posat a la feina i l’any que semblava que ens quedàvem sense Formigues, les tenim més vives que mai amb l’edició online #QuédateEnElHormiguero el 10 i 11 d’abril: “Amb el que està passant i caient en totes les llars, com ens anàvem a quedar arrere? Al final ha sigut un impuls per part de tot l’equip, havíem de ser ací, donant alegria i entreteniment a tots el llars que ens segueixen”, ens explica Ana Rico de Formigues Festival, “és una aposta molt bonica i, una vegada més, comptem amb un munt de col·laboradors i amics del festival. Ha eixit una programació redona”.

Però… Com s’organitza un festival des de casa i per a les cases? “Mai esperàvem fer un Formigues així. Estem fluixejant i posant-nos les piles per a que tot isca bé i que siga el més semblant al festival”, ens explica Ana des de, com no podia ser d’una altra forma, la seua casa, i que ara també s’ha convertit en una de les seus centrals de Formigues Festival: “Serà una gran festa per a pal·liar les males estones que estem passant i deixar a un costat el confinament”. En la programació trobem des de música, teatre i dansa a classes de cuina, tallers, ioga i fins al seu singular fòrum: “No ha sigut complicat que es faça aquesta programació perquè hi ha un munt de gent darrere que aquesta aportant la seua part amb tot l’amor del món”.

En la part musical trobem tres propostes que ja hem vist abans sobre l’escenari del Formigues i que ara hauran de demostrar com la seua música aconsegueix enganxar-nos de la mateixa forma a través de la pantalla; com són la Billy Boom Band, La Chicacharcos i Yo Soy Ratón. El formiguer virtual també tindrà punxades, aquesta vegada a càrrec de Carlos Bru i Lali Be Good. La programació continua creixent amb En tus abrazos, proposta de teatre familiar de Torbellino Teruel; la combinació entre clown i còmic d’Abraham Arzate; i doble dosi de dansa amb una coreografia que han preparat des de Copelia Estudio de Danza i una sessió de balls de bollywood amb Komba Educació.

La part més creativa la desenvoluparem al costat de Baobab Oci Creatiu, que organitzarà una autèntica gimcana familiar: Repartimos amor, en la qual xiquets i xiquetes compondran cançons i dissenyaran màscares tribals. També amb Isabel Vallejo i el seu taller Lánzate sin miedo a dibujar.

Javier Becerra i Carolina Rubirosa ens portaran conéixer a diferents noms de la història de la música pop al costat dels nostres fills amb una xarrada amb música en viu a partir del llibre Esto es pop. Mentrestant, en el foro, Arantxa Marenya ens parlarà sobre estategias per a aconseguir escurçar distàncies amb els xiquets/es amb Comunicarnos para conectar. S’uneix també el taller de cuina saludable de Edu.eco.alimenta i la classe Yoga en manada al costat de Yogui Jagger.

L’edició #QuédateEnElHormiguero es podrà veure a través d’una plataforma virtual a la qual es podrà accedir en la pròpia web de Formigues Festival. A més, per si algú no ha pogut veure alguna actuació o activitat, el festival penjarà els vídeos en el seu canal de Youtube: “És un homenatge a tots els xiquets i xiquetes que estan aguantant com a campions i que estan a casa sense poder eixir; però també a la paciència de pares i mares que estan inventant mil coses que els xiquets estiguen entretinguts i ho passen tan bé com siga possible”.

La cultura al rescat, una vegada més: “Volem apostar per la cultura. Crec que es portarà un gran pal quan tot això passe, i és important crear una xarxa perquè tots tinguem visibilitat”, ens conviden a reflexionar des de Formigues, “que la gent aposte per la cultura, perquè realment ens està salvant molt durant tots aquests dies. Aquesta edició també és un homenatge a tots aquells i aquelles que de manera desinteressada estan aportant un munt de contingut de manera gratuïta”.

La COVID-19 també ha fet que Formigues Festival haja de parar alguns dels seus plans: “Havíem avançat molt”, ens explica Ana. El festival anunciava el mes de gener la “pausa de la seua 8a edició a Benicàssim”, però l’equip es trobava treballant en altres vies que feren possible la supervivència del festival: “Això ha fet que parem, i tampoc sabem què passarà quan tot es comence a normalitzar… Veurem si la maquinaria es torna a posar en marxa i podem executar tots els projectes que teníem darrere”, explica Ana, “ens mantenim amb la mateixa il·lusió de sempre i intentarem que Formigues Festival tinga una gran visibilitat. Enguany no, però segur que l’any que ve tindrem la gran edició que crec que ens mereixem, tant els que estem darrere del festival com el públic”. Per a “tornar a estar junts, abraçar-nos, ballar, besar-nos, cantar, jugar, embrutar-nos i aqueixa bogeria que sempre ha sigut Formigues Festival”. Tant de bo que prompte, mentrestant, nostroxs, també ens quedem en el formiguer.

horario_Formigues 2020 online

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!