Del museu a casa: ‘Mus’n'babies’ en el Centre del Carme

MUSNBABIES-FOTO-RECURSO-2

El Centre del Carme Cultura Contemporània de València ofereix un conjunt de recursos online per a fer en família i des de casa a través del canal online #CCCCenCasa.Entre les propostes, trobem un habitual que hem pogut disfrutar en el Museu de Belles Arts de Castelló: el taller musical Mus’n'babies. Però també hi ha més, com una activitat entorn de la papiroflèxia i un podcast de contacontes.

Mus’n'babies és una proposta divertida i didàctica que, a través del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, oferia la possibilitat de combinar en una sola experiència la visita al Museu i tots els seus racons expositius amb la música. L’activitat, que està pensada perquè es puga realitzar en família amb xiquets de 0 a 3 anys, es reformula i ara també la podrem disfrutar des de casa a través del Centre del Carme durant el mes de maig a través d’una visita virtual a l’exposició La deriva d’un gest post-romàntic de Hugo Martínez-Tormo. A partir del cos i la veu com a instruments musicals, este projecte, que es basa en el context de l’exposició (l’ús de la tecnologia la denúncia de la contaminació dels oceans a partir del gest romàntic del missatge en una botella) perquè xiquets i xiquetes puguen generar experiències musicals a casa a través del joc.

Més recursos del Centre del Carme Cultura Contemporània

Un altre taller del qual es pot gaudir en família és Nunca subestimes un lápiz que està inspirat en l’exposició Testigo gráfico de un territorio, símbolo de un pueblo. Aquesta activitat té com a propòsit crear un testimoniatge gràfic a través de les textures de casa. Per a això només necessites un paper i un llapis, després tria un material o objecte del teu entorn que t’abellisca i converteix el teu llapis en el millor escàner.

A més, totes les setmanes l’equip de Arquilecturas ofereix diverses pràctiques d’arquitectura perquè menuts i menudes, a través de materials que es poden trobar habitualment a casa, puguen realitzar les seues pròpies escultures. Aquesta setmana ofereix el taller: La arquitectura del papel un joc de papiroflexia en el qual poder crear volums que simularen maquetes, a partir de fulles de foli, fullets, revistes, caixes que no uses o el que trobes per casa.

Arquilecturas, també té preparat una altra activitat d’allò més interessant: ¼ de ¼ per a realitzar en família. Amb aquest taller es proposa jugar amb els espais que formen el nostre habitatge, a partir de quadrats de paper es crea una maqueta mitjançant cubiculums formats per tres plans perpendiculars entre si.

Finalment, el Centre del Carme, ha desenvolupat #CCCContesenCasa un canal de podcast que trasllada a les llars contacontes. El diumenge 10 de maig serà el seté programa i comptarà amb la participació del novel·lista Vicente Marco, i per al públic infantil Laia Cuentacuentos narrarà la història Witika, hija de los leones, l’adaptació del llibre de Blanca Álvarez, i el conte-poema Mamá.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!