L’Escola Municipal de Teatre de Castelló torna a la càrrega adaptant les seues classes des de casa

19122019 Escola de teatre Victor Antolí en Menador

Les arts escèniques a Castelló comencen a reprendre la seua activitat amb la represa de l’Escola Municipal de Teatre de Castelló (EMTC), que s’ha interromput per la crisi sanitària. Això sí, ho fa de forma online per a les persones que ja estaven inscrites. Aquesta notícia se suma a l’anunci de l’estrena online la pel·lícula Nada Será Igual en Los40.

Víctor Antolí, director de l’EMTC, s’encarrega de dirigir les classes des de casa, perquè menuts i menudes i joves continuen desenvolupant-se emocional i personalment i gaudint dels beneficis que tenen les tècniques teatrals i de l’expressió corporal. De la mateixa manera, l’alumnat conserva els mateixos horaris i les mateixes dinàmiques de treball que es van marcar al començament del curs fins a la seua finalització, que està previst siga el 30 de juny. Així doncs, l’EMTC manté cinc cursos de diversos nivells: art dramàtic per a públic infantil, del qual existeixen dos cursos; dos cursos d’interpretació per a joves i adults de primer i segon nivell i un altre d’introducció a l’art dramàtic per a públic infantil. Els alumnes estan molt contents, tant els pares com els xiquets“, ens conta Antolí. D’igual forma, l’escola de teatre està aprofitant el confinament per a oferir-los tècnica d’actuació a través d’escenes de teatre que, posteriorment, es gravaran i ho veuran en classe (online) per a donar-se feedback entre tots.

La pedrera actoral de Castelló també ha estat d’estrena cinematogràfica. Víctor Antolí també està al capdavant de la pel·lícula Nada será igual, que, recentment, amb motiu del 2 de maig (Dia internacional Contra l’Assetjament Escolar), es va estrenar de manera online a través de la web Los40 i YouTube. En una setmana hem tingut més de 40.000 visualitzacions i hem rebut molt de suport per part de molts artistes. A més es va fer un programa especial Del 40 al 1, capitanejat per Toni Aguilar i animant a la gent a veure la peli”, explica Víctor. Amb aquest treball audiovisual es pretén conscienciar als joves contra l’assetjament escolar, a través de personatges de ficció sobre la realitat d’assetjament que alguns joves viuen en el seu dia a dia i denunciar el silenci còmplice del seu entorn. Ara, el següent objectiu és llançar una fase de “Punt de suport”, crear una xarxa de punts de suport entre els joves, que siga la xarxa més gran del món. En definitiva, amb aquestes accions es pretén enviar un missatge alt i clar a la societat: el problema de l’assetjament escolar és ací fóra i hem de solucionar-lo entre tots.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!