L’univers, a un clic

iss050e028908_0

Durant la quarantena és important mantindre la curiositat dels xiquets i xiquetes per la ciència amb jocs, experiments o tallers podem ajudar, des de casa, a reforçar el ja aprés en el col·legi i, per què no, aprofitar per a despertar noves inquietuds. Per a això, vos proposem les activitats online que oferix la NASA amb Space Place i el Planetari de Castelló amb les que podreu aprendre de forma divertida en família i contribuir a la divulgació de la ciència.

Space Place (NASA)

Space Place és una pàgina web dissenyada especialment per a xiquets i xiquetes de totes les edats creada per la NASA. A través de la pàgina s’ofereixen diversos continguts i activitats sobre temes relacionats amb l’espai, com ara el sistema solar, forats negres, volcans espacials, climatologia, funcionament de telescopis, radars i altres instruments utilitzats en l’astronomia. Els materials estan organitzats en tres apartats: Fer, Jugar i Explorar. A través d’aquests materials els visitants poden accedir a continguts per a llegir, imprimir, jugar i interactuar amb vídeos, imatges en 3D, mots encreuats, trencaclosques, jocs de memòria, entre altres.

La página web condueix al visitant pas a pas per temes com l’espectre electromagnètic, les òrbites, les ones gravitacionals, les notacions binàries, i la interferometría, de manera simple amb exemples concrets i il·lustracions atractives. Merece la pena perderse por todas las posibilidades que ofrece.

NASA

Planetari de Castelló

El Planetari de Castelló comença una nova proposta de divulgació: #PlanetariACasa, per a mantindre el temps ocupat realitzant activitats relacionades amb l’astronomia i l’espai i contribuir a fer que els i les més menudes de la casa no perden l’interés per la ciència.

Durant quatre dies a la setmana (a partir del 31 de març), es realitzaran una sèrie d’activitats per a entretindre, divertir i aprendre. Entre les propostes més interessants destaquen els reptes del Planetari, gràcies als quals el públic aprendrà a identificar un cos celeste. Els perfils en xarxes socials del Planetari publicaran unes imatges sobre el cos acompanyades d’un text amb pistes per a identificar-lo. La publicació serà cada dimarts i cada dijous i els dimecres i els divendres oferiran la solució.

A més, els usuaris podran participar en les sessions habituals del Planetari, mitjançant uns vídeos curts que explicaran la composició del cel i del firmament. Aquest recurs reproduirà la part final de les projeccions de la instal·lació municipal, on s’expliquen constel·lacions, conjuncions de planetes, fases lunars.. Aquesta peça audiovisual es publicarà cada dissabte.

Per a completar les propostes per als caps de setmana, Castelló proposa els Planetallers a casa. Es tracta de sessions en que s’explicarà mitjançant un vídeo com construir objectes i fer experiments amb materials domèstics.

91201613_1476998519127743_4379363317467054080_o

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!