‘Contes a peu de mar’. Contacontes en les platjes del Grau de Castelló

cuentacuentos
Hi havia una vegada… Un cicle de contacontes enfocat a l’entreteniment dels més xicotets i a la revitalització de l’activitat a les platges del Grau. ‘Contes a peu de mar’ és el títol que dóna nom a una iniciativa pionera que ha sigut impulsada per l’àrea de turisme de l’Ajuntament de Castelló i s’inclou en la programació turística Ara Toca Gaudir.

Aquest cicle de contacontes es desenvoluparà durant els mesos de juliol i agost en el ‘punt bebé’ de la platja del Pinar i en el ‘punt d’activitats’ de la platja del Serradal. L’hora d’inici de les narracions serà les 19.00 i el contingut de les històries està dirigit a un públic infantil i/o familiar.

El cicle de contacontes se celebrarà a l’aire lliure per a minimitzar el risc de contagi dels assistents. El públic haurà de parar atenció a les històries mantenint la distància de seguretat de metre i mig amb totes les persones que no formen part del seu nucli familiar. Malgrat estar a l’aire lliure, l’ús de la màscara serà obligatori, encara que es respecte la distància interpersonal. D’igual manera, recordem que, entre altres pràctiques preventives, la desinfecció periòdica de les mans amb sabó o gel hidroalcohólic, així com l’aïllament en bosses de plàstic de la roba utilitzada i la seua posterior rentada són hàbits que redueixen en gran manera les possibilitats de contagi.

Mon pare ha vingut / Mi padre no ha venido

Hi ha gent que té un do especial per a explicar històries. Fins i tot per a inventar-les. Jo he conegut a poques persones amb aquest do, i una d’aquestes persones és el meu pare. El problema és, que no ha vingut. I és una llàstima…I com que no ha vingut He vingut jo!

 • Data: 15 de juliol (castellà) i 5 d’agost (valencià)
 • Lloc: Platja del Pinar
 • Idioma: Castellà
 • Narradora: Ana Claramonte

Transformacuentos

Els llibres poden transformar-se en altres objectes, transformar històries populars i fins i tot transformar la nostra manera de mirar. Comptes Pop-ups, contes amb kamishibai, versions noves de contes clàssics o populars, il·lustracions que no són el que semblen, llibres que es lligen al dret i a l’inrevés… històries originals que ens mostren els contes i els llibres en contínua transformació.

 • Data: 22 de juliol (castellà)
 • Lloc: Platja del Serradal
 • Narradora: Rosabel Canós (contaclwon)

Contes per a donar la nota / Cuentos para dar la nota

Una divertidíssima confusió reuneix dos contacontes a la mateixa hora i en el mateix lloc, una d’elles guarda un as en la mànega com qui guarda un colom en el barret, però aquest colom porta guitarra i ukelele. Una baralla per a començar el millor conte, diferents maneres d’entretindre un mateix personatge i una nota per a posar ordre. Contes que bé podrien ser cantats i cançons que bé podrien ser comptades. Comptaren o donaran la nota?

 • Data: 29 de juliol i 26 d’agost (valencià) i 19 d’agost (castellà)
 • Lloc: Platja del Pinar
 • Idioma: Valencià
 • Narradora: Tania Muñoz, Noelia Blanca i Eva Fernández

Mentira, cadira

Recopilatori d’històries més o menys fantàstiques, d’ací i d’allà. Contes vells i una mica trencats, uns d’ací i uns altres d’allà, contes nous i enrevessats, uns dolços, altres salats. Històries que van volant des de la Xina a Perpinyà, i uns altres que han arribat fins a la Lluna i han tornat. És mentida, és veritat, o és tot un desbarate? Si et vols assabentar, veuen i prepara’t per a escoltar!

 • Data: 12 d’agost (castellà)
 • Lloc: Platja de la Pineda
 • Narradora: Paula Bernabeu

_foto de portada Rosabel Canós al cicle ‘Conte contat’ al Castell Vell per Carme Ripollès (ACF).

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!