Magdalenes casolanes

magdalenas_portada

Amb sucre, amb llavors de xocolate, sense res o amb el que se t’ocórrega. Les magdalenes casolanes casen amb tot, i per a mostra un botó. Ana Muñoz ens envia una recepta senzilla perfecta perquè puguem fer les nostres pròpies magdalenes a casa.

Ingredients

  • 350g de farina de força (també es pot utilitzar farina normal, però en rebosteria és recomanable utilitzar farina de força ja que, en estar elaborada amb blat dur i més gluten, té major capacitat d’absorció de líquid i resistència a l’estiratge)
  • 1 sobre de llevat
  • 3 ous
  • 200ml de llet
  • 100ml d’oli d’oliva
  • 200g de sucre
  • Sal
  • Espurnes/gotes de xocolate
  • Motles de paper o silicona individuals per a cada Magdalena
  • Motle de metall o silicona per al forn

ingredientes

Preparació

1. En un recipient, mesclem bé la farina de força amb el llevat. Mentrestant, d’altra banda, batem els ous amb un batedor o batedora de varetes.

magdalenas_1

2. Una vegada batuts els ous, afegim sucre i un polsim de sal. Tornem a mesclar-ho tot amb la batedora de varetes fins que tinguem un líquid uniforme.

magdalenas_2

3. És el moment d’afegir l’oli d’oliva i de gira-sol i la llet. Remoure la mescla, però, aquesta vegada, amb una cullera o pala de cuina. En aquest pas és molt important com fem la mescla; no es tracta de remoure’l en cercles, sinó de baix a dalt.

magdalenas_3

4. Afegim la mescla que hem fet en el primer pas i continuem removent de la mateixa forma fins que desapareguen els grumolls. Aquesta és la part que més costa. Una vegada tenim una massa uniforme, tapem el recipient amb paper transparent i el deixem reposar en la nevera durant 30 minuts. Un consell: si tamisem (amb un colador o tamís) la farina en el primer pas, serà molt més senzill eliminar els grumolls després.

magdalenas_4

5. Mentre la massa refreda, precalentamos el forn a 200é i preparem els motles de paper dins del motle de metall. Una vegada passats els 30 minuts, vam emplenar els motles amb la massa. És important no emplenar-los fins dalt, només tres quarts. Consell: ací és quan podem customizar les nostres magdalenes amb sucre o llavors de xocolate, per exemple.

magdalenas_5

6. Fiquem les magdalenes en el forn a 180é durant 25-30 minuts. Consell: és recomanable anar mirant-les de vegada en quan per a controlar com puja la massa.

magdalenas_6

7. Una vegada fetes, les deixem refredar. Cal tindre paciència! Consell: si fas moltes magdalenes, embolica-les en paper de cuina i fica-les en una bosseta en el congelador; les saques a la nit i l’endemà estaran perfectes!

magdalenas_7

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!