El Parc de la Panderola del Grau es converteix en una carpa de circ

xaribari

El nou Grau de circ convertirà el Parc de la Panderola del Grau de Castelló durant el pròxim cap de setmana (11, 12 i 13 de setembre) en una carpa de circ a l’aire lliure amb tres escenaris en els quals se celebraran huit espectacles i un taller de verticals i equilibris. Tot i que qualsevol tipus de públic pot gaudir amb aquestes activitats, estan destinades a l’entreteniment i la diversió de xiquets i xiquetes.

La primera edició de Grau de Circ, pulsat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, es va programar per a el mes d’abril passat, però el confinament va obligar a posposar-la al segon cap de setmana de setembre. El distanciament social i l’ús de la màscara són dues mesures d’obligat compliment. Així mateix, l’aforament s’ha limitat i, pel fet que el cicle se celebrarà al Parc de la Panderola, es realitzarà un rigorós control d’accés. No obstant això, l’assistència als esdeveniments és gratuïta. Des de l’organització, recomanen arribar amb una anticipació de 30 minuts a l’inici de l’espectacle per a garantir una entrada progressiva.

1ª JORNADA: DIVENDRES 11 DE SETEMBRE

El teló del cicle Grau de Circ s’obri el divendres 11 de setembre a les 17.30 amb Caragol, un espectacle de Magic Clown apte per a tots els públics, encara que dissenyat per al gaudi dels més xicotets de la casa. Durant una hora de rellotge, el pallasso Enrique Montoya demostrarà un ampli ventall de recursos dramàtics: realitzarà trucs de màgia, coreografies de ball, contarà acudits i, fins i tot, intentarà muntar-se en una diminuta bici. Aquest número de clown, pertanyent a la companyia Baraka Circ, va aconseguir el primer lloc en 2016 durant el Festival de nou Circ Circ Vora Mar de la ciutat de València i també en el Festival de Circ de Carrer de Villena en 2017.

Aqueixa mateixa jornada a les 18.30, la companyia Acrobàcia Mínima ens oferirà un funció circense en la qual la interacció amb el públic, així com les acrobàcies, moviments, equilibris i verticals estan garantits. Seu-te! és el títol d’aquest espectacle de circ, dirigit per Lucas Escobedo, en el qual a partir d’una taula i set cadires es relatarà una bella història amanida amb tocs d’humor. L’obra té una duració total de 60 minuts i, segons exposen en la fitxa tècnica, està dirigida a qualsevol mena de públic, des de xiquets fins a adults.

seute

El primer dia de Grau de Circ acabarà amb Emportats, un espectacle circense per a tots els espectadors de la companyia La Trócola Circ que va obtindre en 2018 el guardó al Millor Espectacle de Circ en els Premis Arts Escèniques Valencianes. Aquesta funció de 45 minuts de duració, que s’iniciarà a les 19.30, combina diferents disciplines entre les quals cal esmentar el treball amb objectes (portes), la música, les acrobàcies i els malabars. La direcció artística de Emportats, igual que la de Seu-et!, és a càrrec de Lucas Escobedo.

emportats

2ª JORNADA: DISSABTE 12 DE SETEMBRE

El dissabte 12 de setembre a les 11.30 es reprendrà el cicle gràcies a Balusca, està companyia especialitzada en bàscula amb equilibris mà a mà ens presentarà Taller de verticals de circ, una iniciativa per a aprendre a mantindre l’equilibri i practicar moviments propis dels artistes del circ.

tulipas

Tan sols una hora després (a les 12.30) arrancarà Tulipas, una comèdia dirigida per Jimena Cavalletti sota el paraigua de la companyia Decopivolta Teatre. En aquesta obra de teatre el públic forma part del repartiment, atés que representa a una comunitat de veïns i, fins i tot al final de la funció, té veu i vot. Tulipas dura 50 minuts i ens situa en una quotidiana reunió de comunitat en la qual destaquen dues excèntriques veïnes. Si bé aquesta obra de teatre es dirigeix a un públic adult, els xiquets i xiquetes també poden passar una bona estona amb ella.

rar

A la vesprada continuarà Grau de Circ amb Rar, el segon espectacle de circ, teatre gestual i clown que ens oferirà Balusca a les 17.30. Aquesta obra ens situa en un context apocalíptic, un món en ruïnes amb només dos supervivents que hauran d’aprendre a treballar units per a superar les adversitats. Rar posa el focus d’atenció en les relacions humanes a partir del vincle que es genera entre dos personatges antagònics interpretats per Marc Muñoz i Núria Puig.

A continuació (18.30), el reconegut artista de circ Edu Pomes, amb més de deu anys d’experiència a la seua esquena, representarà Fora d’estoc. L’espectacle, apte per a tots els públics, té una duració de 50 minuts. En aquesta funció circense, que compta amb acrobàcies, malabars i un masteler, es reflexiona sobre el concepte del treball i dels somnis i aspiracions de les persones. Com la majoria d’obres del cicle del Parc de la Panderola, la direcció artística de Fora d’estoc també és responsabilitat de Lucas Escobedo.

edu-manazas-3-thumb

La segona jornada de Grau de Circ es tanca a les 19.30 amb Xarivari Blues, una actuació de Circo Los amb una estètica i escenografia inspirada en la pel·lícula Blues Brothers. Els quatre artistes que componen el número (Antonio Correa, Boris Ribas, Igor Buzato i Roberto Carlos) homenatgen els seus mestres de l’escola de circ demostrant les seues diverses habilitats: desplaçant-se en monociclos de diferents grandàries, executant malabars amb cércols i maces, saltant sobre llits elàstics i realitzant acrobàcies individuals, per parelles i en grup. Xarivari Blues és un espectacle de 50 minuts apte per a tota mena de públics.

3ª JORNADA: DIUMENGE 13 DE SETEMBRE

El teló d’aquest cicle de circ caurà el diumenge 13  de setembre a les 12:30 amb la mescla perfecta entre circ i música rock representat per Rolabola: Rock Cirk. Durant 55 minuts aquesta companyia, amb més de dues dècades treballant sobre escenaris, ens oferirà un recital circense acompanyat per un clàssic so rocker. Cal assenyalar l’aparició d’un home tirachinas que eixirà disparat per l’aire.

rolabola

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!