Mercat Mico. El punt de trobada amb la cultura familiar i infantil a Orpesa

tiam gombau sabates noves

Música i arts escèniques tenen una nova cita amb el públic familiar a través de la primera edició del festival Mercat MICO, el Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa, entre el 22 i 24 d’octubre. Es tracta d’una nova proposta que posa l’atenció en la cultura per a xiquets i xiquetes de dues formes: d’una banda, a través d’una programació artística en la qual podem trobar des del Premio Max 2020 a Millor Espectacle per a Público Infantil, Juvenil o Familiar (Sabates noves, de Tian Gombau) al particular blues de Méter Mrara, passant pel circ de La Troupe Malabó o els píxels teatrals de Splai Teatre, entre altres. Mentrestant, per l’altre costat, trobem les jornades professionals a les quals donen forma taules redones, presentacions i col·loquis; i que compten la presència de Espai Menut el divendres 23.

La programació es reparteix en diferents localitzacions d’Orpesa: Plaça Major (Escenari Goril·la), l’Ajuntament (Espai MICO) i calles Doctor Clarà (Escenari Orangutan) i Benicarló (Espai Cultural). L’entrada per als espectacles i concerts és gratuïta. L’aforament està limitat un màxim de 150 persones per esdeveniment i és necessari reservar la teua entrada prèviament a través d’aquest enllaç. També s’ha habilitat una inscripció de professionals del sector per a poder accedir a la part professional. A més, per a assistir a qualsevol esdeveniment de la seua programació, és obligatori l’ús de màscara per a majors de 6 anys, mantindre la distància interpersonal i, per a evitar aglomeracions, s’obrirà l’accés a cada espectacle mitja hora abans del seu inici.

Música, teatre, circ i animació

Mercat MICO obrirà la seua primera edició el dijous 22 en el Escenari Goril·la (plaça Major)de la mà de la Banda Jove Unió Msical d’Orpesa, formació de joves músics dirigida per Pere Safont que donarà forma a una concert pensat per a acostar la música clàssica a xiquets i xiquetes a les 19.00.

El divendres 23 tindrà lloc un dels plats forts de la programació amb Tian Gombau i Sabates noves; que a més tindrà doble passe a les 17.00 i a les 19.30 en el Espai Cultural (carrer Benicarló). Teatre d’objectes carregat d’imaginació i talent per a fer un viatge que els connectarà amb la naturalesa i que ha guanyat nombrosos reconeixements com el Premi Max 2020 i el Premi del Públic Professional del Puppet Theatres Festival Visiting Arlekin de Omsk (Rússia) en 2019, entre altres. Aquest mateix divendres, a les 18.15, Trobadorets posarà l’accent musical i divertit en el Escenari Goril·la. A més, ho fan amb un show molt especial, ja que, Paco, com ens fas xalar, és un homenatge al cantant i escriptor valencià conegut per la seua dedicació a la música infantil Paco Muñoz.

L’última jornada de Mercat MICO (dissabte 24) arrancarà a les 11.00 amb Fred a la recerca del seu conte de Splai Teatre en el Escenari Goril·la; un particular viatge al “Regne dels Contes Contats” que haurà de trobar el seu propi conte. En aquest mateix escenari, a les 13.00, el bluesman Méter MRara (abans Ficar Mà Estranya) donarà forma a XIQUIJAM, espectacle que acosta el blues al públic infantil. Mentrestant, en el Escenri Goril·la, Produccions Scura ens portarà al món virtual de Píxels offline (12.00); en el qual coneixerem als personatges d’un videojoc que han entrat en la realitat dels éssers humans.

Produccions_Scura

A la vesprada (17.00), el Escenari Orangutan és el lloc triat per a donar forma al concert de Marcel el Marcià o, cosa que és el mateix, els músics Bertomeu i Carles Llinares cantant i contant la història del Pirata Pataxula per a parlar sobre amistat i treball en equip. Per part seua, el circ aterrarà en el Escenari Goril·l’a les 18.00 amb La Troupe Malabó i Oniricus, on xiquets i xiquetes coneixeran a dos particulars mossos de circ que somien amb convertir-se en vertaders artistes. Finalment, Mercat MICO tanca la seua primera edició en el Escenari Oraguntan a les 19.00 a Anima’t de Splai Teatre, espectacle que combina l’animació i la música i que té com a propòsit divertir a xiquets i xiquetes.

Jornades professionals

Una de les singularitats que té Mercat MICO és que combina la seua programació cultural amb la professional. Per a això cita diferents i diferents professionals del sector per a reflexionar, debatre, compartir idees i crear sinergies.

La programació professional, que es desenvoluparà el dijous 22 i el divendres 23 en el Espai MICO (Ajuntament), comptarà amb les taules redones L’estat actual de la cultura infantil i familiar amb Ruth Sanz (Diputada Provincial de cultura), Josep Policarpo (Assessor Secretària Autonòmica de Cultura), Maria Angeles Fayos (AVETID), Joan Gregori Maria (VAM) i Pepa Cases (balilarina i aztriz); Models productius de la indústria cultural familiar amb Francesc Colomer (Secretari Autonòmic de Turisme), Enric Nomdedéu (Secretari Autonòmic d’Ocupació) i Carmen Lázaro (Vicerectora de Cultura UJI); i L’oci creatiu més enllà de l’educació amb Alfred Remolar (Director Territorial d’educació i cultura de Castelló), Margarida Castellano (Directora General d’Innovació Educativa i Ordenació), Gonçal Tamborero (Regidor de Cultura d’Orpesa) i Carmen Cabrera (La Ludoneta).

També hi haurà presentacions de projectes, amb Xiquets Blues, Aur-Art, Formigues Festival i Espai Menut, que estarem el divendres 23 a les 13.30 per a parlar sobre com donem forma a aquest webzine d’informació cultural i d’oci per a xiquets i xiquetes. També estarà Jesus Huguet amb Els còmics per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Josep Palomero, vicepresident d’AVL, amb el Diccionari d’Arts Escèniques.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!