El teatre de titelles arriba a Benicàssim amb companyies com Xarop Teatre o Teatre Buffo

las tres cerditas (1)

Després d’un parell de mesos en què l’activitat cultural de Benicàssim s’ha vist reduïda per la situació sanitària i una obra menor en les taquilles del Teatre Municipal, l’arribada de novembre ha reobert les portes d’aquest edifici. Aquest teatre al costat del Espai de la Música Mestre Vila són els dos epicentres culturals en els quals se celebraran totes les activitats que s’integren dins de la programació cultural del penúltim mes de l’any. Una programació en la qual s’ha tingut molt en compte al públic infantil, atés que una quarta part dels espectacles organitzats està destinada a l’entreteniment de xiquets i xiquetes.

Des de Espai Menut recordem que el distanciament social i l’ús de la màscara són dues mesures d’obligat compliment en els actes culturals. No obstant això, als menors de sis anys no se’ls exigeix utilitzar la mascarrila, però si mantindre la distància de seguretat amb totes aquelles persones que no formen part del seu nucli de convivència. El Teatre Municipal ha traçat un pla sanitari per a garantir la seguretat del públic que es basa principalment en la reducció de l’aforament a un màxim de 134 persones. D’igual manera, l’aforament del Espai de la Música Mestre Vila s’ha reduït en un 50%, limitant l’accés a 100 asistents com a molt.

ESPAI DE LA MÚSICA MESTRE VILA

Dins del cicle Torna a l’Espai que té lloc en el Espai de la Música Mestre Vila s’han programat dues obres de teatre infantils i un concert per a tota la família. Les tres propostes culturals són d’accés gratuït, però si vols assegurar la teua assistència pots aconseguir entrades (sense cap cost) en el Espai de la Música Mestre Vila de dilluns a divendres entre les 17.00 i les 20.00. Les entrades per a cadascun dels espectacles estaran disponibles per a la seua recollida tres dies abans de la pròpia actuació.

Acompanyat de la seua inseparable guitarra, el cantant Dani Miquel interpreta un concert en valencià per a divertir tant a xiquets i xiquetes com als seus pares i mares. Aquesta actuació musical se celebra el divendres 20 de novembre a les 18.00 i s’insereix dins de la Gira Encadirats. Una proposta de Dani Miquel adaptada als temps de pandèmia per a oferir la seua música garantint la seguretat dels espectadors.

llop (1)

L’endemà (21 de novembre), Xarop Teatre representa Les Tres Cerditas (el viaje). Una obra de teatre de titelles i objectes que s’inspira en el clàssic conte de Els Tres Porquets i en La Rebel·lió en la Granja d’Orwell per a crear una adaptació lliure que combina tots dos relats. Els dramaturgs Carles Benlliure i Rebeca Castro són els encarregats de donar vida a les marionetes que protagonitzen aquesta història. Les Tres Cerditas (el viatge) és un espectacle infantil de 50 minuts que es desenvolupa en castellà i comença a les 12.00.

El diumenge 29 de novembre i a la mateixa hora, s’ha organitzat una altra obra de teatre de marionetes per a xiquets i xiquetes. L’artista Empar Claramunt de Teatre Buffo visita Benicàssim amb Els Set Cabretes i el Llop. Aquest espectacle també dura 50 minuts, però es representa en valencià i tracta sobre el conte popular que tots coneixem.

TEATRE MUNICIPAL FRANCESC TÁRREGA

L’odissea de Lantug La La és una funció de teatre infantil que pertany a la companyia El més petit i té lloc el divendres 27 de novembre. David Ymbernón és el responsable artístic d’aquest espectacle de 35 minuts que gira entorn d’un vaixell i al color taronjaL’odissea de Lantug La La és una obra escènica i parateatral en la qual ninots i joguets es converteixen en els protagonistes d’una història carregada de poesia visual. Si vols que els teus fills i filles gaudisquen d’aquest ataronjat espectacle, que comença a les 18.00, compra entrades per 3 euros punxant ací. A causa de la reducció d’aforament del Teatre Municipal, s’han programat dues sessions més de L’odissea de Lantug La La per al dissabte 28 de novembre (a les 17.00 i a les 18.15).

Travessant la frontera de desembre, la companyia teatral Yllana porta a Benicàssim una proposta cultural que combina el concert de cambra amb la comèdia satírica per a fer un retrat d’època dels segles barrocs i neoclassicistes. Maestrissimo és un espectacle per a tots els públics en el qual es relaten les peripècies de quatre músics que intenten ascendir en el competitiu món de la música clàssica. Si t’interessa aquesta obra teatral musicalizada, que es representa el diumenge 6 de desembre a les 19.00, pots reservar localitats per 3 euros punxant ací.

El Teatre Municipal i el Espai de la Música Mestre Vila preguen al públic que acudisca a cada espectacle amb 45 minuts d’antelació per a assegurar un accés escalonat i sense aglomeracions. D’igual forma, el Teatre Francesc Tárrega recorda que no fa falta imprimir les entrades, atés que amb mostrar-les en el mòbil és suficient.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!