La imaginació i l’art s’obrin camí en el Museu de Belles Arts. Tallers i activitats per a totes les edats

play cube_museu

El Museu de Belles Arts de Castelló acull una gran quantitat d’activitats infantils durant el trimestre tardorenc. Totes aquestes propostes culturals tenen com a propòsit introduir als xiquets i xiquetes en el món de l’art i la cultura a través de l’entreteniment i la diversió.

L’accés a totes les activitats és gratuït i el aforament limitat (7-8 famílies, 20 persones aprox), i com no hi ha inscripció previa et recomanem acudir amb l’antelació suficient per a assegurar l’entrada a cadascun dels esdeveniments dirigits als vostres fills i filles. L’única excepció són les sessions de contacontes, ja que pel fet que el públic roman assegut s’admet mig centenar d’assistents. Per part seua, l’ús de la màscara és un requisit d’obligat compliment per a totes aquelles persones majors de 6 anys, mentre que la decisió de col·locar la màscara als xiquets i xiquetes menors d’aquesta edat és decisió dels seus pares. 

PLAY CUBE

Play Cube és una innovadora iniciativa desenvolupada per l’espai educatiu Apapachoa amb la qual els participants d’entre 0 i 6 anys podran introduir-se dins de cubs gegants i construir nous espais. Play Cube és una instal·lació de jocs interactiva amb set zones diferents en la qual l’experimentació i creació sensorial obriran les portes de la percepció als teus fills. Així mateix, la temàtica de Play Cube i la pròpia estructura material de la instal·lació canviarà perquè els xiquets i xiquetes puguen descobrir nous mons.

https://youtu.be/Ru4Qy_2wCd4

El 25 i 26 de setembre aquesta nova activitat infantil s’inaugura amb la temàtica Paraules Trobades. El 16 i 17 d’octubre, així com el 20 i 21 de novembre Play Cube se celebra sota el títol Naturalesa Efímera. Per part seua, el 18 i 19 de desembre es desenvolupa a través de la temàtica La Llum. Cal assenyalar que els xiquets hauran d’acudir acompanyats per un adult i que es recomana portar roba de recanvi. Els divendres s’han establit dues sessions (a les 17.00 i a les 18.30), mentre que els dissabtes es realitzen tres passes (a les 10.00, a les 11.30 i a les 17.30).

HISTÒRIES A CAU D’ORELLA

El cicle de contacontes Històries a cau d’orella compta amb una data per al mes d’octubre (dissabte, dia 17), una altra cita al novembre (dissabte, dia 7) i una tercera trobada per a desembre (dissabte, dia 12). Els esdeveniments de la tercera edició d’aquesta iniciativa, l’objectiu de la qual és preservar el patrimoni immaterial a través de l’art de la paraula, estan dirigits a xiquets de, almenys, 4 anys. Les tres sessions començaran a les 12.00 i tindran una duració estimada d’una hora.

L’actriu i titellaire uruguaiana Cecilia Silva arribarà el 17 d’octubre al Museu de Belles Arts amb Vecinos, una història de marionetes que tracta sobre les diferències que paradoxalment ens uneixen. Aquest conte té com a protagonista a Doña Rueditas, una nova inquilina que revolucionarà la vida dels veïns del seu edifici.

El segon relat infantil de Històries a cau d’orella serà interpretat per Paula Carbalheira. El 7 de novembre aquesta escriptora gallega captivarà l’atenció del públic infantil mitjançant Cuentos de dragones y leones, una narració en la qual apareix un drac blau que roman placidamente adormit en el fons de l’oceà, així com uns lleons altruistes que obsequien amb or a aquells que ho mereixen.

Finalment, l’última actuació d’aquest cicle de contacontes tindrà lloc el 12 de desembre, dia en què l’orador Blai Senabre narrarà Contes de capçalera. Un relat en el qual es recopilen i rememoren aquelles antigues històries que amb el pas del temps han acabat convertint-se en llegendes.

VISITES INFANTILS MUsoundbabies

MUsoundbabies és una proposta cultural que se celebra el 21 de novembre a les 11.00 i en la qual es conjuguen tres elements: la música, el museu i els bebés. Consisteix a desenvolupar visites dissenyades per a xiquets de 0 a 3 anys a les diverses exposicions temporals que alberga el museu. Durant mitja hora i mitjançant tècniques d’educació musical, es realitzen itineraris per les sales perquè els teus fills tinguen un primer contacte amb el món de l’art. Malgrat ser una activitat dissenyada de manera exclusiva per a xiquets i xiquetes, a causa de l’edat dels mateixos hauran d’anar acompanyats d’un adult durant tota la sessió.

musbabies

TALLER DIDÀCTIC LA DANSA I LA PINTURA

La Dansa I La Pintura és un taller didàctic, destinat a un públic infantil d’entre 7 i 12 anys, en el qual s’ensenyarà la relació que existeix entre totes dues disciplines artístiques. De manera que els teus fills i filles aprendran a moure’s com a enèrgics ballarins, així com a dibuixar i acolorir com a autèntics pintors. Per a aquesta activitat no es requereixen coneixements previs, sinó roba adequada i ganes de passar-ho bé. Per temes d’higiene, es recomana l’ús de calcetins durant el transcurs del taller. El Museu de Belles Arts ha organitzat tres sessions que s’iniciaran a les 11.30. La primera es realitzarà el 3 d’octubre, la segona el 7 de novembre i l’última el 5 de desembre.

TALLER DIDÀCTIC CIUTAT FELIÇ

El taller Ciutat Feliç és una activitat en la qual a través de la imaginació i els somnis del públic es pretén dissenyar un millor entorn per a viure. Cada participant donarà forma a les seues emocions mitjançant la construcció d’una caseta de joguet amb fustes, pintures de colors i un mosaic ceràmic. Cada participant es convertirà en un arquitecte de sentiments per a materialitzar la utopia d’una urbs més alegre. Ciutat Feliç està dirigit a un públic familiar d’entre 8 i 99 anys i en cada taller, que tindrà una duració aproximada de 60 minuts, poden participar un màxim de 10 persones. El 17 d’octubre es realitzaran tres sessions de la Ciutat Feliç entre les 11.00 i les 14.00. Així mateix, aquest taller es repetirà amb la mateixa dinàmica el 14 de novembre i el 19 de desembre.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!