Horaris i recorreguts de les cavalcades dels Reis Mags: Castelló, Benicàssim, Vila-real, Borriana, Vinarós…

cabalgata-reyes-castellon

2021 ha tornat a ser un repte; allargant la incertesa, però també amb l’esperança. I si ha sigut així per als majors, per als xiquets i xiquetes el repte probablement ha sigut encara major: grups bambolla, màscares, vacunes, confinamientos… Probablement per això ens esforcem en que sobretot estos dies els visquen amb molta il·lusió. Sense perdre de vista esta onada que ens està tocant surfear estes festes, però podent disfrutar de moments com la cavalcada dels Reis Mags.

Has llegit bé: Melcior, Gaspar i Baltassar ens visitaran el 5 de gener. Algunes cavalcades recuperen el seu recorregut tradicional, mentres que altres ho adapten per a evitar aglomeracions, així que, perquè no se t’escape res, repassem com serà la cavalcada dels Reis Mags en Castelló i comarcas*.

Castelló

Si al gener de 2021 saludem els Reis des dels nostres balcons i finestres, en 2022 podrem fer-ho en persona. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran al Grau de Castelló a les 11:00. Desembarcaran en la plaça del Mar i els rebrem en la plaça de Sète. després recorreran en vehicle els distints barris de la ciutat. La cavalcada arrancarà en Castelló a les 18:00, només que enguany canvia el seu recorregut: la desfilada partirà de la plaça Cardona Vives i passarà pel carrer Governador, avinguda Chatellerault fins al Palau de la Festa, on els Reis Mags rebran les claus de la ciutat.

Benicàssim

La cavalcada dels Reis Mags de Benicàssim tindrà un recorregut entre els carrers del centre i la Plaça dels Corts. Posteriorment, Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran la ciutat pujats en cotxes perquè xiquets i xiquetes puguen saludar-los des de les seues finestres i balcons.

Vila-real

La segona cavalcada més antiga de la Comunitat Valenciana preservarà gran part del format, encara que amb lleugers canvis. Les Majestats recorreran els carrers habituals fins a la Plaça Major, seguint un recorregut tradicional amenitzat per les companyies de teatre Scura Plats i Xarxa Teatre. Tot i això, es reduirà l’aforament de les carrosses i s’eliminarà la carrossa infantil. Per tal que totes les menudes i menuts puguen gaudir de la visita dels Reis, es prepararà un espai a l’edifici social dels Lluïsos perquè xiquetes i xiquets amb Trastorn de l’Espectre Autista i hipersensibilitat auditiva o altres estímuls com la llum puguen participar també de l’arribada dels Reis Mags amb més comoditat i tranquil·litat. A més de la cavalcada, es recuperen les visites presencials de Melcior, Gaspar i Baltasar per al lliurament de regals i es mantindran les videotrucades amb els Reis d’Orient els dies previs a la seua arribada.

Borriana

Al port de Borriana arribaran Melcior, Gaspar i Baltasar a les 16:00h per descarregar els regals que portaran al seu vaixell. A les 18:00h sortiran a les seues carrosses des de l’avinguda Jaume I per desfilar per la plaça de la Generalitat, carrer de l’Escorredor, carrer del Raval i plaça del Pla fins a arribar a la Plaça Major. Després de la cavalcada es projectarà un vídeo mapping nadalenc sobre la façana de l’Ajuntament i, posteriorment, les seues Majestats lliuraran els regals presencialment als xiquets i xiquetes de la ciutat. A més, el dia 3 a les 18:00h el Patge dels Reis Mags estarà present a la plaça Major, on s’instal·larà una bústia per recollir les cartes destinades als Reis.

Vinaròs

També els Reis d’Orient arribaran des del mar a Vinaròs, on a les 18.00 h sortiran del port per desfilar pels carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça Parroquial. Uns dies abans de la seua arribada, el 3 de gener, els patges reials estaran presents a la plaça de Sant Antoni a les 11:00h i 17:00 h per atendre les peticions de menudes i menuts.

Onda

Onda, de manera similar a altres ciutats, recuperarà el recorregut tradicional de la seua cavalcada de Reis. Melcior, Gaspar, Baltasar i la seua comitiva sortiran del carrer Cervantes a les 19:00h, i passaran pels carrers Ecce Homo, Pla, Calatrava, Raval, Rei a Jaume, Sant Roc i Sant Miquel fins a la seua arribada a l’Ajuntament. En canvi, un cop finalitzada la desfilada no es farà el popular llançament de caramels des dels balcons de l’edifici consistorial.

L’Alcora

Trobadorets seran els encarregats de caldejar els ànims per a l’arribada dels Reis Mags a l’Alcora, amb el concert a les 18:00h del 5 de gener a la plaça de l’Ajuntament. Una hora després, a les 19:00h, les Majestats començaran a desfilar a la Pista Jardí fins a la plaça de l’Ajuntament, acompanyats d’animació infantil i entitats musicals de la ciutat.

Almenara

A Almenara, els Reis Mags desfilaran per la localitat amb canvis en el recorregut respecte a anys anteriors. Ses Majestats sortiran a les 18:30h de la Plaça del Molí d’Arròs i passaran en aquesta ocasió per l’Avinguda del País Valencià, de més amplitud, i no pels carrers del centre, més estrets i propensos a les aglomeracions. Tot i això, sí que es cancel·larà el posterior lliurament presencial de regals.

*Les programacions es poden vore modificades per motius de seguretat davant de la Covid-19.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!