Jardí Botànic de la Universitat de València: on plantes i cultura s’uneixen

El Jardí Botànic de la Universitat de València s’assembla als gats que habiten en ell, que per instint de supervivència s’oculten entre arbres, plantes i flors d’incalculable valor botànic i, en el moment menys esperat, et sorprenen amb el seu assossec, majestuositat i bellesa.

I, en el cas d’aquest espai natural que comparteix barri amb les Torres de Quart, el IVAM i el Centre Cultural de la Beneficència, eixe moment arriba quan sorteges els monuments històrics que l’envolten i traspasses la seua porta d’entrada. Aleshores, accedeixes a un món paral·lel on l’enrenou, la contaminació i la bullícia de la ciutat són habitants no grats i on els estudiants de Belles Arts, els afeccionats a la fotografia i els xiquets tenen un lloc privilegiat.

Perquè, després una història de deixadesa i abandó que es remunta al 1567 i que troba la seua esplendor en l’any 2000, el Jardí Botànic ha descobert en aquests personatges als seus aliats: són els que visiten diàriament les seues instal·lacions i retraten amb cura cadascuna de les 4.500 espècies diferents que creixen en ell, són ells els que participen en activitats didàctiques com el Misteri del Botànic i els que recorren les exposicions temporals que organitzen periòdicament i són ells els que gaudeixen amb iniciatives tan atractives com les que tindran lloc aquest diumenge 26 de febrer, Visites Guiades al Jardí i els Concerts d’Hivern. Dues propostes totalment gratuïtes, perfectes per a passar una bona estona en família i per a conèixer de forma amena i divertida la flora mediterrània.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Jardí Botànic de la Universitat de València: on plantes i cultura s’uneixen

  1. Pingback: Jardí Botànic: naturaleza y ocio en pleno centro de Valencia «

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!