Burriana reuneix per Sant Blai a una trentena de gegants i cabuts

La Volta a peu per les ermites de Borirana, celebrada este últim cap de setmana de gener, va ser l’aperitiu d’un programa festiu que aplega carregat d’actes per a este proper cap de setmana. Les festes en honor a Sant Blai, patró de la ciutat, us van a donar motius per a arrimar-vos a Borriana. Ací us presentem el més destacat del programa del pròxim cap de setmana per als més menuts.

El divendres, festivitat de Sant Blai, teniu activitats tota el matí. El carrer de Sant Blai us espera amb tallers infantils des de les 10.30 del matí. No parareu fins a l’hora per a mejar. I reposeu forces perquè a la nit us espera un castell de focs artificials disparat des de l’avinguda 16 de juliol.

I entre una cosa i una altra, podeu aprofitar la vesprada per a fervos una volta per la fira d’atraccions, ubicada en el recinte habitual junt amb el llit urbà del riu Anna, molt prop d’on es dispara el castell de focs artificials. Cavallets, cotxes de cotxe, cotó de sucre, xurros…, anem, èxit segur per a anar amb els peques.

El plat fort arriba el dissabte amb l’Aplec de Gegants i Cabuts, en el qual participaran nou agrupacions procedents de les províncies de Castelló, València i Tarragona. Una trobada pensada per a veure… i participar.

L’Associació de Gegants i Cabuts de Borriana, en col·laboració amb l’Ajuntament, ha preparat un complet programa que comença a les 10.30 amb jocs per als més menuts i un taller de cabuts en la plaça de la Mercè. Acordeu-vos de dur una caixa de cartó, us l’aneu a passar bé i aneu a aprendre un munt.

A les 12.00 se celebrarà la plantà de gegants en la mateixa plaça i ja a la tarda, a les 17.00, s’iniciarà la desfilada pels carrers de la ciutat, en el qual també podran participar els xiquets que hagen confeccionat els seus caps de cartó al matí. Al voltant d’una trentena de gegants i cabuts seran testimonis de la presentació de dues gegantons i dues cabuts per part del col·lectiu amfitrió en la plaça Major, a partir de les 18.00.

A continuació teniu les activitats infantils, organitzades per dies i per hores perquè pugueu localitzar els esdeveniments de manera més còmoda.

Divendres, 3 de febrer (Festivitat de Sant Blai)
10.30 a 14.00 Jocs infantils en el carrer de Sant Blai

Dissabte, 4 de febrer (V Aplec de gegants i cabuts)
10.30 Taller de fabricació de cabuts en la plaça de la Mercè.
12.00 Plantada de gegants en la plaça de la Mercé.
17.00 Desfilada pels principals carrers de la ciutat.
18.00  Ball final dels gegants en la plaça Major.

Diumenge, 5 de febrer
10.00 Cursa de Sant Blai. Pla i carrers adjacents.

 

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!