’1900: L’origen de l’Art publicitari’ o com convertir-se en cartellista

La publicitat com art? Doncs, a principis del segle XX i tot i les veus crítiques de l’època, si. Il·lustradors, litògrafs i pintors de l’alçada de Chéret, Mucha, Toulouse-Lautrec, Steinlen o Hassall van fer del cartellisme una expressió artística i dels cotxes, perfums i espectacles teatrals que publicitaven una temptació.

I avui, més de 100 anys després que aquests mateixos cartells vestiren els carrers de París, Londres o Madrid, abandonen les parets del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) per a cobrir les del Centre Cultural Bancaixa de València i donar nom a l’exposició que acollirà fins al 26 de Juny: 1900: L’origen de l’Art publicitari.

Però, tranquils, per a visitar aquesta mostra no és necessari conèixer els orígens de lapublicitat ni estar posat en tècniques de màrqueting. Ni tan sols cal tenir més de 9 anys per a apreciar el centenar d’obres que la formen. David, Isabel i Elisa s’encarreguen de contextualitzar i d’explicar cadascun d’aquests cartells i ho fan amb un llenguatge senzill iclar, accessible a visitants de qualsevol edat.

Perquè l’important és que grans i menuts s’acosten al cartellisme de forma amena i divertida. I perquè el desitjable és que aquests últims posen en pràctica l’après durant lamostra en els tallers didàctics que arriben després de la visita guiada: poc més de 30 minuts que els xiquets podran, si volen, crear el seu propi cartell publicitari i fer-lo amb ajuda de témperes, segells tipogràfics, retoladors i peces magnètiques que ens recorden a les obres de l’exposició o, simplement, oblidar-se del disseny i realitzar un dels trencaclosques que es troba en la sala.

Qualsevol opció és bona si el que es vol és passar una estona agradable en el museu. Això sí, per a fer-lo, hauríem de tenir en compte tres coses: que el Centre Cultural Bancaixa es troba en plena zona comercial de València, a escassos 200 metres d’El Corte Inglés, i, si anem amb cotxe, ens veurem obligats a donar voltes a la recerca d’aparcament o a estacionar-lo en el pàrquing que es troba just davant del museu; que els tallers didàctics, a diferència de l’exposició, finalitzen el 16 de Juny, i que l’horari de les visites guiades i de les activitats infantils durant el cap de setmana és de 12.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00, mentre que en dies laborables és de 9.30 a 14.00.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!