Els malabars d’usar, vore i tocar tornen per vacances

Recuperem aquest article, encara que ampliat, perquè el taller de malabars per a grans i menuts torna a Castelló per vacances. L’espectacle es diu Circ. I ho és. Però també és expressió corporal. I, per descomptat, teatre. L’Asociación de Malabaristas de Castellón (Amaca) i la sala Zona 3 (Bisbe Salinas, 6), l’espai multicultural d’Artes Visuales a Castelló, tornen a programar l’espectacle-taller de malabars en què tu seràs l’autèntic protagonista. Aquest dissabte, 7 d’abril, a les 18.00 t’esperen les maces, el diàbolo, els cércols…

Primer podràs veure què es pot fer amb els malabars. Circ és una història tendra, explicada sense paraules i dibuixada amb moviments que t’obrirà la porta a un circ màgic, d’equilibris i malabars possibles i impossibles. Després aprendràs la seua tècnica per poder practicar on tu vulgues. L’edat recomanada per a l’espectacle és a partir de 4 anys i, si no passa res, els pares i mares també podran posar a prova les seues habilitats. T’atreveixes qui és més hàbil? Tu o els teus fills?

La sessió inclou uns 25 minuts d’actuació en què predominen les tècniques malabars però sense deixar de costat l’expressivitat corporal i el rerefons teatral, amb una història que parla del temps i d’uns rellotges que aporten un objecte diferent, un malabar. “És una xicoteta mostra molt divertida perquè els xiquets coneguen fins on poden arribar amb la seua expressió mitjançant la disciplina malabar”, explica Marta Martín, integrant d’Amaca.

La següent hora o hora i mitja és el taller pròpiament dit en què s’utilitzaran maces, pilotes, cércols, gobelets (xanques adaptades a xiquets) i diàbolos. “S’ho passen genial, els xiquets i els pares”, afegeix Marta, que ha fet activitats similars en col·legis com l’Ambaixador Beltrán d’Almassora.

És un taller interactiu, en el que els xiquets i xiquetes veuran, tocaran i usaran malabars. És, en definitiva, la millor manera d’experimentar des de dins la màgia del circ. Passen i vegen. El seu preu: quatre euros. Si no has eixit per Setmana Santa, si plou, si estàs pel centre de Castelló (la sala zona 3 està darrere del Bisbat), si vols compartir aquest taller amb els teus fills, si vols provar les teves habilitats … tots són bons motius per gaudir d’aquest circ en plena ciutat.

Una proposta el precedent de la qual va ser el festival Lánzalo, celebrat a Vila-real del 9 a l’11 de juliol del 2010 i que, donat el seu èxit entre el públic, tot apunta que repetirà programació a l’estiu de 2012.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Els malabars d’usar, vore i tocar tornen per vacances

  1. Pingback: El taller de malabares vuelve para que te lo pases en grande | Espai Menut

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!