Una Pipi Calzas Largas amb molt per descobrir en ‘La Gran Búsqueda’

Alfonsín, Pipi i Pequeñín descansen en un bagul quan no estan en l’escenari. Son tres titelles de poc més d’un metre d’alçada i que necessiten d’ajuda per a moure’s. Però que ningú no es confonga, tenen vida pròpia. Amb més de 2.000 espectacles a les seues esquenes són com per a prendre-se’ls de debò. Protagonitzen La Gran Búsqueda, unahistòria de Mima i Maya Jankovic en la qual el personatge principal, Pipi, descobrix tot el que tenim al nostre al voltant més enllà del que veem a cop d’ull.

TIPUS D’ESPECTACLE: teatre de titelles.
QUAN: dissabte 3 de març a les 18.00.
ON: sala Zona 3 (carrer Bisbe Salinas, 6 cantonada, de Castelló).
DURADA: 50 minuts.
EDAT RECOMANADA: a partir de 2 anys.
PREU: 4 euros.

El més major dels tres personatges de l’obra, Alfonsín, va nàixer en 1983 i des de llavors ha actuat en més de 1.000 espectacles. La seua trajectòria artística li ha dut per ciutats de quasi tota Europa, on fins i tot va ser capaç de dibuixar somriures en les cares de xiquets de Kosovo quan l’horror de la guerra recorria els Balcans, i també d’Àfrica.

Alfonsín (el seu nom original és Laza) és en La Gran Búsqueda un xiquet acaronat, consentit, que es queixa de tot i per tot. No vol alçar-se, no vol rentar-se, desitja sempre el que no té… just el contrari que Pipi, que solament és dos anys més jove. Té el pèl taronja, dues trenes i pigues inconfundibles.. És Pipi Calzas Largas. Més de 700 espectacles avalen a un titella que també és de gomaespuma però que perfectament podria ser de carn i os.

Ella és una xiqueta lliure, somiadora, imaginativa, sempre disposada a descobrir el que hi ha a la seua al voltant. Pipi encarna la curiositat de la infantessa, les seues ganes de conéixer, d’observar… Li agrada tant recórrer el món, que per això va rebutjar convertir-se en un objecte de museu quan va visitar a Astrid Lindgren, autora del conte de Pipi Calzas Largas, en la seua casa d’Estocolm. En una decisió molt ‘pipiola’ va preferir seguir somiant, viatjant i compartint la seua vitalitat amb altres xiquets com ella.

I, finalment, està Pequeñín… encara que ja ha complit els 21 i ha participat en més de 600 espectacles. Però segueix sent el ‘nano’ de la casa, en el qual els més menuts s’identifiquen i al que adoren.

En aquesta ocasió, Marta Martín i Benjamín Españolsón els actors que cedeixen les seues veus i els seus moviments perquè Alfonsín, Pipí i Pequeñin cobren de nou vida en la sala alternativa Zona 3 de Castelló. Una història en la qual sorprenen les transformacions, les possibilitats de crear moments i formes inesperades, utilitzant els titelles, objectes, màscares… Una obra pensada perquè gaudisquen tots, menuts i majors, “des dels 2 als 92 o més anys”, com diu Mima. Perquè ells no són tres titelles qualsevol.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Una Pipi Calzas Largas amb molt per descobrir en ‘La Gran Búsqueda’

  1. Pingback: Un febrero de lo más variado en ocio familiar en la Sala Zona 3: talleres, títeres, cuentacuentos y teatro | Espai Menut

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!