Bandits. “Algo especial” en el Four Seasons

La banda castellonenca de música jamaicana va posar el llistó molt alt dissabte passat en el segon concert de Las Matinales del Four Seasons: van esgotar totes les entrades, van regalar un Quadern per a pintar temàtic sobre música ska, van repartir maraques preparades artesanalment amb ampolles de plàstic i cigrons, van tocar cançons especials per a públic infantil, van ensenyar balls i coreografies… i, sobretot, van connectar totalment amb grans i menuts des del principi gràcies a les seues divertides cançons. Bandits s’ho van currar a muntó, en les formes i en el contingut, i el públic s’ho va agrair amb diverses ovacions. Segona cita i segon èxit rotund d’aquest projecte amb el qual col·labora Espai Menut. Continuarà. Segur.

Els xiquets que van assistir dissabte passat al Four Seasons eren més menuts que els del primer concert amb The Bitters. De fet, en l’entrada de la sala es podien contar més de 20 carros, quan en l’anterior tot just havia. I tots ells es van dur un divertit record-fetitxe: un Quadern per a pintar (baix) en el qual Bandits inclouen un article de Judith Sunyer sobre “Per què tot no és reggae a Jamaica”, diferents dibuixos per a acolorir dels personatges més populars de la tele, un joc amb els instruments de la banda i el text de Anayanci Mazariegos Orantes sobre “La influència de la música en els nostres xiquets” que ja vam citar en la prèvia.

Perfecte per a fer temps abans que sonaren els primers acords d’una excel·lent banda amb secció de vents inclosa (saxo, trompeta i trombó de vares). Des que va eixir a l’escenari el cantant, Borja Ortiz (no, no duia perruca), va saber dur amb molt d’encert l’actuació, animant als xiquets a ballar i a participar seguint el ritme amb les maraques que van repartir. Bandits van alternar cançons en anglès, castellà i valencià,  algunes d’elles incloses en el seu primer disc editat en vinil, Love Shots, (Liquidator Music/Jamaican Memories/The Golden Singles, 2010). Els millors moments van arribar amb temes com ara “Algo especial” (en el vídeo), però sobretot amb les versions que van preparar per al públic infantil en la recta final: “Joan Petit” i la magdalenera “Tramussos d’Àfrica”. Van pujar a un pare i una mare perquè ensenyaren als xiquets els passos per a ballar ska, van cantar un natalici feliç i van acabar acomiadant-se amb un bis per aclamació del públic.

Tan rodó, que el propi grup va deixar aquest missatge al seu Facebook a l’endemà per a agrair el bon sabor de boca que també se’ls va quedar a ells:

“Increïble el concert d’ahir en Les Matinals del Four Seasons, una gran experiència i un públic molt especial, ja que per a la majoria era el primer concert de les seues vides. Un luxe crear escola amb aquests/es fans i d’aquesta manera. Des d’ací volem donar l’enhorabona al Four Seasons i a Espai Menut per aquesta iniciativa, que esperem que seguisca tenint tan bona acollida com fins a ara”.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

6 thoughts on “Bandits. “Algo especial” en el Four Seasons

  1. Chapó!!! Jajaja, va ser un bolo molt especial!! i a pesar de que com vaig dir no coneixia molt a Joan Petit (Conec més a Jacob Daniel, jajaja és conya) va estar prou graciós l´enbolic que em vaig fer amb el “amb el cap, cap, cap i amb el peu peu peu” jajaja, de seguida els/les xiquets/es asenyalant-me i dient, NOOO!! ALAAAA!! jajaja

  2. a nosaltres ens va encantar, especialment a Júlia que s’ho va passar de categoria amb aquest supergrup que te unes caçonetes tant cantaoretes i balladores!!! avore si repeteixen…..

  3. Pingback: Agotadas las entradas para el aniversario de Espai Menut con el concierto de Tom Bombadil en ‘Las Matinales’ del Four Seasons | Espai Menut

  4. Pingback: Espai Menut | Contratempo en ‘Las Matinales’ del Four Seasons. Música jamaicana desde La Plana para divertirse bailando

  5. Pingback: Espai Menut | Espai Menut suma fuerzas con Formigues Festival para celebrar su segundo aniversario con La POP en el Raval

  6. Pingback: Espai Menut | Espai Menut se alía con Formigues y celebra el segundo aniversario con La POP en el Raval

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!