Uns Nadals per a tots els gustos… i per a totes les butxaques

Musicals, màgia, teatre, pare Noel en patins, PayaSOSpital, fires de lleure infantil i juvenil… i pessebres, clar. La programació infantill de Nadal té mil i una possibilitats per fer plans amb els menuts. Per a tots els gustos… i per totes les butxaques. Des d-Espai Menut vos presentem aquest article especial de Nadal que resumeix els principals actes d’aquesta primera setmana de vacances escolars (des d’avui divendres 21 de desembre fins al diumenge 30). Més de 70 esdeveniments a Castelló, Vila-real, Borriana, Onda, Almassora, Orpesa i Benicàssim, la majoria gratuïts.

A mesura que s’incorporen més activitats a aquest article especial de Nadal vos anirem avisant a través dels nostres perfils a Facebook i Twitter i, per descomptat, per a la setmana del 31 de desembre al 6 de gener vos preparem un altre article com aquest perquè planifiqueu un Nadal divertit, compartit i econòmic.

ACTIVITATS GRATUÏTES

CARTES ALS REIS MAGS. Els patges de ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar es multipliquen aquests dies per recollir totes les peticions.

A Castelló, el carter reial arriba hui divendres, 21 de desembre, a les 17.30 al passeig Buenavista. Dues hores més tard, a les 19.00, els més petits podran lliurar les seves cartes a la plaça Major.

A Vila-real, els missatgers de Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran a la plaça de la Vila el dimecres dia 26 a les 11.00 per recollir les cartes de tots els nens i nenes de la ciutat. I a les 18.30 a l’Auditori Municipal, Pregó de Reis a càrrec de la Joventut Antoniana, que aquest any celebra el 85 aniversari de la cavalcada.

A Borriana, el camarlenc reial atendrà les visites a l’Església del Carme del Port el diumenge 23 a partir de les 11.30 i el dijous dia 27 acudirà als edificis polifuncionals de la Serratella i del Grau (17.30 i 18.45). Ja entrat l’any nou, el dia 3 de gener, rebrà els nens a l’Ajuntament a partir de les 18.00. El dia següent a les 17.00 anirà a la Llar Fallera ia les 18.30 visitarà el Mercat Municipal.

NADAL EN PANTALLA GRAN. La programació nadalenca ofereix múltiples opcions de gaudir del cinema d’animació per a tots els públics.

A Castelló, el cicle Cuentacuentahucha presenta Alicia en el País de las Maravillas, dirigida per Tim Burton. Dia: divendres 21 de desembre. Hora: 18.30. El Cinema Pitiflú amplia l’oferta amb l’emissió fins a quatre pel·lícules d’animació infantil: Alvin y las ardillas 3 hui divendres, 21 de desembre, a partir de les 18.00. Brave, el diumenge també a les 18.00, i El viaje de Santa Can, el dilluns dia 24 a les 12.00. I el dimecres 26 arriba Barbie en un cuento de Navidad, a les 18.00. Totes a la seua sala Àmbit Cultural.

En Onda, la Cassola projecta La princesa cisne: Navidad hui divendres a les 18.00. Prendrà el relleu Ice Age 4: la formación de los continentes. Dia: divendres 28. Hora: 18.00

NADAL ESPORTIU. L’activitat esportiva no pot faltar en un Nadal com cal. Perquè a més de saludable fent esport s’ho passen pipa.

A Vila-real el parc de la Maiorazga, a la zona nord, es converteix en una gran zona esportiva i de lleure amb Eventgrup. Nens i nenes podran participar en diferents modalitats esportives, gaudir d’inflables, esports d’aventura i altres atraccions. Dia: dissabte 22 de desembre. Horari: de 10.00 a 14.00

MÚSICA. Què seria un Nadal sense música… Cal posar-li ritme, en concert amb repertori infantil o en cercaviles.

A Castelló la Llibreria i Papereria El Passeig (Passeig de la Universitat, 27), al barri del Raval Universitari, comença les vacances de Nadal amb ritme, el de Trobadorets, que presenten el seu primer CD: Sons i Cançons. Dia: dissabte 22. Hora: 11.30. Veure article.

I el divendres dia 28 la Colla de Dolçainers i Tabaleters protagonitza la cercavila nadalenc des de la plaça Major. Hora: 19.00

A Vila-real, l’escola infantil El Solet acull un concert didàctic en el qual, a través d’una història i utilitzant diversos instruments, els menuts descobriran com es pot gaudir de la música. El programa està dirigit a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys. L’activitat és gratuïta però requereix inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme (C/ Raval de Sant Pasqual, 68, tel.: 964.547.248; e-mail: vilareal(arrova)touristinfo.net). Dia: dijous 27. Hora: 1 ª sessió a les 11.30 / 2a sessió a les 17.30. Lloc: Escola Infantil El Solet.

PATÍ NADAL. Una iniciativa nova per tenyir de roig nadalenc la capital de la Plana.

L’associació Castelló Patina impulsa el I Patí Nadal que es celebrar a Castelló. Només hi ha dos requisits per participar: tenir una mínima destresa amb els patins i anar vestit de Pare Noel. El Patí Nadal té caràcter festiu i no competitiu. Dia: dissabte 22 de desembre. Hora: 18.00. Eixida: plaça de la Independència (la Farola).

PAYASOSPITAL. La solidaritat personificada en aquesta associació i en aquesta activitat.

L’ONG que arrenca somriures per hospitals del món mundial actua a El Corte Inglés de Castelló. Inclosa la infermera Mina Mecromina. I, a més, te la podràs portar a casa si compres el calendari solidari de PayaSOSpital. Dia: dissabte 22. Hora: 18.30. Lloc: sala Àmbit Cultural (6 ª planta).

DINAMITZACIÓ NADALENCA EN PLE CENTRE. Res millor que passejar pels centres urbans i topar-te amb activitats al mig del carrer.

A Castelló, les campanyes de Centre Ciutat Castelló i Dinàmics acosten tota mena d’activitats. Te la presentem per dies. Dissabte 22 de desembre: Màgia a dos a la plaça Tetuan a les 12.00. Inflables i tallers infantils a la plaça Peixateria i Porta del Sol de 16.00 a 20.00. Taller acrobàtic a les 17.30 a la Puerta del Sol Tallers a la plaça Santa Clara a les 18.30. I Música per Nadal a les 19.00 a les Quatre Cantonades. Diumenge 23 de desembre: Festa Sambori a la plaça Pescateria a partir de les 10.30. Dissabte 29: Màgia per a tots en les Quatre Cantonades a les 17.30. Tallers infantils a Santa Clara a les 18.30. Música per Nadal a les 19.00 a la plaça Major.

A Vila-real, Xarxa Teatre dinamitza els carrers de vianants amb el seu espectacle Arròs amb pilotes, aquesta vesprada (dia 21) de 18.00 a 20.00. I la plaça Bayarri acull una acolorida i divertida Festa de globus que s’emmarca dins de les activitats de la Fira de Nadal. Dia: diumenge 23. Hora: 12.00.

FIRES DE LLEURE INFANTIL I JUVENIL. Una de les cites més esperades pels petits de les festes nadalenques.

A Castelló, Divertilandia es convertirà en la fira de més durada: des del dimecres 26 al diumenge 30 de desembre. Lloc: La Pèrgola. Horari:

A Vila-real, Nadalandia repeteix ubicació al Casal de Festes. Del dijous 27 al diumenge 30 en horari de matí i tarda amb jocs, tallers i tot el necessari perquè aquestes vacances ningú s’avorreixe.

En Almassora, la FiraExpoentreteniment promet molta diversió de dimecres 26 al divendres 28. Tres dies intensos amb tallers, espectacles, exhibicions, jocs, etc. Horari: 11.00 a 14.00 i de 16.30 a 20.00.

TEATRE AL CARRER. La cultura també presumeix de Nadal. Aquesta vegada en forma teatral.

El programa Almassora Circ tanca el cicle de dinamització urbana d’aquest any amb El Gran Cirkus-kus de Arteatre. Dia: dissabte 29. Hora. 18.00. Lloc: plaça Pere Cornell. Veure article.

CONTACONTES AMB MOLT DART. La narració oral sedueix grans i petits així que no pot faltar en un Nadal.

A Vila-real, la plaça Sant Ferran acull un contacontes titulat Conte Cantat, contingut explicat dins el cicle Cultura Als Quatre Cantons. Dia: diumenge 23. Hora: 12.00.

A Castelló, el Racó Solidari de accents i Contaclown -juntament amb la col·laboració de Argot-sumen forces per als seus Contes Eco-lògics, en què la Donyeta Lluna explicarà en què consisteix i per a què serveix això del reciclatge i la reutilització. A més, se celebrarà un concurs de dibuix amb un premi molt especial. Dia: dijous 27. Hora: 12.00. Lloc: Llibreria Argot. Veure article.

DINAMITZACIÓ DE PARCS. El programa de dinamització de parcs a Rafalafena, Ribalta, Geòleg Royo i El Pinar del Grau s’acaba. Els diumenges 23 i 30 de desembre seran els últims per poder gaudir en família de les activitats i tallers i programats en aquests quatre espais públics. Horari: de 11.00 a 14.00. Veure article.

VISITA A BETLEMS. Són múltiples els pessebres dignes de ser visitats, aquí teniu algunes de les propostes classificades per municipis.

A Castelló podeu visitar els de l’Hospital Provincial, el del Museu de Belles Arts i el de l’Asil de l’avinguda del Lledó. Molt, molt recomanables. Com també ho són el de l’Hospital General, el del barri Benadressa o el de l’Associació de Betlemistes.

A Vila-real, és tradicional el de l’Hostal Sant Joan i també el dels Lluïsos i el del Casal Jaume I, amb caganer inclòs.

A Borriana. Fins al 6 de gener es pot visitar el pessebre Charo Ojeda (carrer València, 92 baix), una tradició familiar des de fa 18 anys. Conté 200 figures, algunes d’elles en moviment, 400 animals, molta aigua, llac amb Horari: cada dia de 17.30 a 20.30. Una altra opció és el pessebre de Javier Tena, que s’exposa al Centre Municipal de Cultura la Mercè.

En Orpesa el Centre Naturhiscope (plaça de l’Església, 6) exposa un peculiar pessebre muntat amb peces de Playmobil. Entrada gratuïta fins al 5 de gener. Horari: de dilluns a dissabte de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00.

A Benicàssim és tradicional visitar el de l’Ajuntament.

MERCATS I FIRES NADALENQUES. A Castelló el centre s’omple de fires per nadalenca. A la tradicional de Hort Corders se suma des d’aquest any el Mercat Nadalenc situat a la plaça Major. Dotze casetes de fusta on podreu trobar tot tipus de productes.

ACTIVITATS DE MENYS DE 5 EUROS

TEATRE, MOLT DE TEATRE. Aquest Nadal regaleu teatre perquè hi ha molt i del bo. I com veieu, tots els espectacles que vos proposem costen menys de 5 euros per entrada.

A Castelló el cicle Lunallena convida a acostar-se al Teatre del Raval. La primera de les obres programades és el Viatge d’Hugo, amb la companyia Visitants. Dies: dimecres 26 i dijous 27. Hora: 18.30. Entrada: 4 euros. L’endemà arriba l’espectacle Cuentos en tu ventana, de Forquilla Teatre. Dia: divendres 28. Hora: 18.30. Entrada: 4 euros. La programació continua amb Los cuatro enanitos del bosque, a càrrec de la companyia La Gavina. Dia: dissabte 29. Hora: 18.30. Entrada: 4 euros.

La sala Zona 3 (c/Bisbe Salinas, 6) s’afegeix a la programació cultural nadalenca amb més teatre i la seua obra Pipi y la gran búsqueda, un espectacle amb uns protagonistes que tenen història pròpia. Dia: dissabte 22. Hora: 18.00. Entrada: 4 euros. Veure article.

En Onda proposen un teatre solidari. L’espectacle el Viatge d’Hugo, de la companyia Visitants, plena de tendresa el Teatre Mònaco. Dia: dissabte 22. Hora: 18.00 Entrada: 3 euros (a benefici de Càritas).

CINEMA. En Benicàssim la cartellera del Teatre Municipal arriba carregada d’aventures, les de Tadeo Jones, la pel·lícula espanyola d’animació que ha triomfat a la taquilla. Dies: del dijous 27 al diumenge 30. Hora: 18.30. Entrada: 2 euros.

ATRACCIONS INFANTILS. I per als qui els agrade viure el Nadal al carrer (si el temps ho permet) a Castelló tenen la possibilitat de gaudir d’una fira instal·lada al costat de El Corte Inglés amb diverses atraccions (mini cotxes de cotxe, cavallets, llits elàstics, etc). Viatge: 2 euros. I per als que es quedin pel centre, a la plaça Maria Agustina tenen un trenet amb ambientació nadalenca i amb alguns dels personatges de dibuixos que més agraden als petits. Viatge: 2 euros. Horari: de 17.00 a 21.00 cada vesprada. Dissabtes i festius també de 11.00 a 13.30.

MÚSICA. En gran. En Onda la Big Band ofereix un concert nadalenc per a públic familiar. Per no perdre-se’l. Dia: diumenge 30. Hora: 19.00. Lloc: Teatre Mònaco. Entrades: adults 2 euros; nens / es 1 euro.

ACTIVITATS DE 6 A 19 EUROS

TALLERS PER COMPARTIR. Un Nadal per posar-se a aprova.

A Castelló podeu apuntar taller infantil de decoració de galetes nadalenques amb fondant i glaça reial. Per llepar-se els dits. Dia: dissabte 22. Hora: 17.00. Organitza: Un món de sucre. Lloc: Associació de Veïns Rafalafena, al local situat al carrer Doctor Ferran, 24. Edat: a partir de 3 anys (amb acompanyant) Preu: 8 euros. Inscripcions: per telèfon, Sabrina 661.245.902 i Vanessa 663.974.000, per correu electrònic a unmundodeazucar(arrova) live.com o mitjançant Facebook, a Las cositas de Noa i Las tartas de Lucla.

I si vos va més l’art aquí teniu un taller de decoració de samarretes. Sota el lema Lilicamisetas, cinc monitors utilitzaran els ingredients de l’art i la il·lusió per conduir els participants per una divertida aventura de color. Dies: diumenges 23 i 30 de desembre. Hora: de 10.00 a 14.00. Edat: a partir de 2 anys. Preu: 15 euros. Lloc: sala Zona 3 (Bisbe Salinas, 6 de Castelló). Reserves: 699.904.351 (Maya Jankovic) o anar directament a la sala Zona 3.

MUSICALS. A Castelló la febre pels musicals continua per Nadal.

I en aquest cas de la mà de La bella durmiente, un espectacle ple d’humor i aventures que transportarà als espectadors a un món de màgia i fantasia. Dia: dissabte 29. Hores: 17.00 i 19.30. Lloc: Teatre Principal. Organitza: Metrònom. Entrades: 12, 15 i 18 euros.

LA MÀGIA DE YUNKE. No cal presentar al més internacional dels mags castellonencs. El Teatre Principal de Castelló acull l’espectacle Yunke al país de les meravelles en una triple funció el diumenge 30 de desembre. Horari: 12.30, 17.30 i 19.30. Entrades: 9, 12 i 15 euros.

ACTIVITATS DE 20 EUROS O MÉS

CANTAJUEGO, COREOGRAFIES AMB RITME. El Teatre Payá de Borriana acull en una doble funció del CantaJuego, un espectacle musical que, en la gira d’aquest any, es titula Cosquillas. Dia: diumenge 30. Horari: 16.30 i 19.00. Entrades: 20 i 25 euros.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!