Mostra de teatre Capsigrany 2013: l’excusa perfecta per visitar Vilafranca

I ja van catorze anys. La mostra de teatre Capsigrany ja és aquí. Del 7 al 9 de juny Vilafranca respira i viu teatre: al carrer, a la Casa de la Cultura, al matí, a la nit, per a tots els públics, infantil… Allà quan es va estrenar per l’any 2000 el Capsigrany es va plantejar com a objectius servir d’aparador, de portes enfora de les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat, per a les produccions teatrals i per a les activitats culturals i aportar espectacles per a públics de totes les edats. I tant que ho han aconseguit.

Deu espectacles en poc més de 48 hores que destaquen no per la quantitat sinó per la qualitat. Alguns d’ells representats en certàmens tan prestigiosos a nivell nacional i internacional com el Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real en la seua última edició. Ja veieu que el Capsigrany és una bona excusa per apropar-se a l’interior, perquè a més d’una proposta cultural de qualitat trobareu paisatges, gastronomia, patrimoni i un llarg etcètera. Ideal per a una escapada, amb pernoctació o no, en família. A continuació tens tot el programa per aquest cap de setmana teatral de tres dies.

PROGRAMA CAPSIGRANY 2013

Divendres 7 de juny 

Títol: La Ventafocs
Descripció: adaptació musical de La Ventafocs on els alumnes de 1r i 2n de Primària de l’escola Mare de Déu de Vallivana de Morella faran viure i participar amb diferents balls i cançons d’un dels contes més coneguts pels xiquets.
Lloc: Casa de la Cultura
Hora: 11.30
Direcció: Isabel Bernardo
Direcció del cor: Isabel Bernat i Elia Llinares

Títol: Deja vu
Companyia: Mag Edgard (Lleida)
Descripció: Déjà Vu és un espectacle de gran bellesa i elegància que ens fa reviure els antics espectacles de prestidigitació, quan els mags gaudien d’un estatus superior pel sol fet de fer creure al públic que la màgia eren poders i que tenien una ment prodigiosa . Un espectacle fantàstic que insinua i evoca coses impossibles … Un espectacle de màgia en el qual es fonen la màgia i la il · lusió.
Hora: 22.30
Lloc: Casa de Cultura
Edat: tots els públics
Durada: 55 min

Dissabte, 8 de juny

Títol: Els petits més grans
Companyia: Artristras Teatre (Barcelona)
Descripció: de la mà de la SABA Sàvia i un jardiner juganer el públic s’endinsarà en un món molt proper i de vegades desconegut com és el dels insectes. La relació d’equilibri entre la formiga, la marieta i el pugó, la pol·linització a través de l’abella, ajudats pels insectes que envolten la flor i la màgia de la metamorfosi de la papallona, ​​són les tres històries que componen. Els petits més grans és un espectacle de titelles, actors i manipulació d’objectes.
Lloc: Casa de la Cultura
Hora: 12.00
Edat: infantil 3-8 anys
Durada: 50 min.

Títol: Petit Circ
Companyia: La Troupe Malabó (Betxí)
Descripció: taller de circ, un espai acotat per un gran inflable de 6m x 9 m amb gran quantitat de jocs malabars. És una activitat on els nens es converteixen en autèntics malabaristes
Lloc: plaça Blasco d’Alagó
Hora: 16.00
Edat: públic infantil
Durada: 90 min.

Títol: Sabates en l’aire
Companyia: La Furtiva (Vila-real)
Descripció: dues persones viuen en el seu món particular. Ella, somiadora, viu en l’aire i mai trepitja terra. Ell, treballador i realista, viu en el seu carro de sabater i repara sabates. Un dia es troben i naix entre ells un sentiment que els empeny a estar junts. Una metàfora circense sobre l’amor i com superar les grans incompatibilitats que tenim les persones. Un poema visual entre el cel i la terra.
Lloc: plaça Blasco d’Alagó
Hora: 17.45
Edat: tots els públics
Durada: 50 min.

Títol: Aquí pasará algo
Companyia: Zanguango Teatro (Burgos)
Descripció: un espectacle d’humor sobre la pèrdua de la memòria. Una comèdia en què dos individus han perdut la memòria. Ara estan obligats a reinventar-se, a construir-se una nova personalitat i així poder recuperar alguna de les pistes sobre qui són, produint-se situacions absurdes, diàlegs demencials i històries divertidíssimes amb les que l’espectador pot sentir-se identificat.
Lloc: Casa de Cultura.
Hora: 19.30
Edat: públic adult (a partir de 16 anys)
Durada: 70 min.

Títol: Somnis de sorra
Companyia: Cia Borja Ytuquepintas (Barcelona)
Descripció: espectacle multidisciplinari que combina art amb sorra, circ, música en directe, titelles de gran format i pintura ràpida. Només amb les mans i sorra sobre un vidre, l’il·lustrador Borja González, crearà sobre l’escenari i projectades en una gran pantalla històries que ens ompliran d’emocions, passant per diferents atmosferes només amb un moviment de les seues mans.
Lloc: Poliesportiu
Hora: 23.00
Edat: tots els públics
Durada: 55 min.

Títol: Bufagaites
Companyia: Bufagaites (Vilafranca)
Descripció: cercavila musical fins al parador de festes
Lloc: poliesportiu
Hora: 0.15
Edat: públic jove-adult

Diumenge, 9 de juny

Títol: Víctor i el monstre
Companyies: Essència Produccions / Ferreret Teatre / Cia. Anna Roca (versió en espanyol)
Descripció: unes xiquetes preparen la que serà la seua primera festa pijama. Al seu dormitori i amb l’ajuda de les seues joguines pretenen emular la fascinant història del professor Frankenstein i del monstre més famós de tots els temps … Un clàssic plenament actual. Una trepidant història de terror que pretén divertir i fer reflexionar.
Lloc: Casa de la Cultura
Hora: 17, .30
Edat: públic jove-adult (a partir de 9 anys)
Durada: 60 min.

Títol: Cabaret Elegance
Companyia: Elegants (Girona)
Descripció: després del tancament inesperat d’un important cabaret, 2 artistes guapos, simpàtics i encantadors, decideixen continuar amb l’espectacle tot i la negativa del cos de ballarines. Per completar la companyia, incorporen el bàrman i el noi dels encàrrecs. Una successió de nombres de gran nivell, combinant diferents tècniques de circ, i la comicitat com a llenguatge conductor.
Lloc: avinguda del Llosar
Hora: 18.00
Edat: tots els públics
Durada: 60 min.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!