Pequefesta 2013: una festa en favor de la diversitat familiar

Hui anem a trencar diversos tòpics. El primer d’ells és que, per participar en un esdeveniment en pro de la diversitat familiar com l’organitzat pel col·lectiu Lambda València, la Pequefesta 2013, no cal ni ser lesbiana ni ser gai ni ser bisexual ni ser transsexual. Per no ser, no cal ni ser fill o amic d’un membre del grup LGTB. L’únic que és imprescindible és tenir una mica de sensibilitat i sentit comú i moltes ganes de conéixer gent nova i passar-s’ho bé.

El segon dels tòpics comuns a desmuntar és que diversitat familiar i família homoparental és el mateix. Tot i que el primer dels conceptes fa referència a famílies en les quals els pares o mares són gais, lesbianes, bisexuals o transsexuals, també ho fa a aquelles formades per un progenitor solter o separat, per pares i mares amb fills procedents d’altres relacions, per figures paternes de diferents nacionalitats i, és clar, per un pare, una mare i un o diversos fills. Quan parlem de diversitat familiar, ho fem de tots els tipus de família existents a la societat.

I, per acabar, el tercer dels tòpics: un esdeveniment reivindicatiu no té per què ser avorrit o pesat. El millor exemple el trobem en la Pequefesta que, des de fa sis anys, acull tallers i espectacles perquè grans i menuts coneguen els diferents models de família que existeixen divertint-se. Aquest any han triat la pintura i els curtmetratges per aconseguir el seu objectiu: donar visibilitat a la diversitat familiar.

Amb la primera de les propostes, la que porta com a nom Pintem familíes diverses, busquen que adults i xiquets/es il·lustren el seu ideal de família i la seua realitat familiar i, després, la comparteixen en forma de dibuixos en un gran mural. Amb la segona, Nanorambleta FILM Out, que grans i menuts passen una bona estona i puguen identificar-se amb els protagonistes de cada peça documental i d’animació que es projectarà el diumenge 23 de juny al matí.

Qui ens dóna detalls sobre aquestes activitats és Valeri Esteban, el secretari d’organització del col·lectiu Lambda València i un de responsables, al costat del departament Espai de Família de la mateixa agrupació, que aquesta iniciativa veja la llum any rere any i que, aquest en concret, haja triat un espai multidisciplinari com La Rambleta com a escenari. Un recinte que, com els mateixos organitzadors de la Pequefesta, aposta pel canvi i pel públic infantil.

Però no és l’únic que Esteban avança. També ens parla de l’exposició de José Manuel Hortelano Pi, de la perfomance de la companyia Mou Dansa, del concert d’Algora i de la projecció de la pel·lícula Tomboy que acollirà aquest mateix edifici un dia abans de la Pequefesta. I recorda, a més, que aquestes no són les úniques activitats que el col·lectiu Lambda organitza amb motiu del Dia de l’Orgull LGTB. Els dies 6 i 7 de juliol, sense anar més lluny, les xerrades, els tallers i la festa arribaran a Moncofa i la diversitat familiar tornarà a ser la protagonista d’aquests actes.

 

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!