Tamagoyaki amb Verdures i Salmó: un roll amb moltes possibilitats

Us imagineu una truita francesa en forma de roll japonès? Doncs açò, bàsicament, és el que anem a fer avui: Tamagoyaki amb Verdures i Salmó. Una altra manera de menjar ou i moltes opcions per a emplenar-lo. Perquè aquest plat, en concret, té al carbassó, a la pastanaga i al salmó com ingredients principals, però pot elaborar-se amb pernil dolç, formatge, alvocat, cogombre o tonyina. Tot allò que al teu fill li coste menjar i que, amb aquesta divertida presentació, es convertisca en desitjable.

Ingredients:
6 ous grans (més o menys, un per roll).
1’5 cullerades de salsa de soia.
1’5 cullerades de sucre.
140 grams de pastanaga (l’equivalent a una pastanaga gran).
140 grams de carbassó (més o menys, la meitat d’un carbassó mitjà).
100 grams de salmó fumat (uns tres *filetes d’aquest peix).
Oli, sal i pebre.

Encara que el seu nom ens resulte estrany, el Tamagoyaki amb Verdures i Salmó és un plat senzill i molt ràpid de preparar: no ens robarà més de 40 minuts del nostre temps i, excepte la salsa de soia, no precisarà de cap ingredient que no es trobe en el nostre rebost o nevera.

Primer, pelarem la pastanaga i rentarem el carbassó i els tallarem en paisana, és a dir, en palets de 8 centímetres de llarg i d’un grossor inferior a 1 centímetre. Una vegada llests, calfarem un poc d’oli en una paella, saltejarem les verdures per separat, les salpebrarem i les deixarem reposar damunt d’un paper absorbent amb l’objectiu que perden l’excés de greix i humitat.

Finalitzada aquesta operació, batrem els ous en un bol, afegirem la salsa de soia i el sucre i barrejarem fins que hagen emulsionat tots els ingredients. I encara que per a l’elaboració del Tamagoyaki, els japonesos disposen d’una paella especial en forma rectangular, tamagoyaki nabe, nosaltres utilitzarem una paella antiadherent normal.

Calfarem oli en aquest recipient –el recomanable és utilitzar una goteta però si, com en aquest cas, la paella és antiga és millor augmentar la dosi per a evitar que es pegue i després eliminar el greix amb ajuda d’un paper– i, amb ajuda d’un cullerot i com si es tractara de crêpes, abocarem la barreja d’ou sobre ella. Quan la truita comence a quallar i sense retirar de la paella, disposarem sobre ella una fila de pastanaga, altra de carbassó i altra de salmó i enrotllarem. Deixarem el roll en un extrem de la paella, afegirem més barreja i, quan comence a assecar, enrotllarem i disposarem en un plat amb paper de cuina.

Llests ja els rolls, procedirem a tallar-los i emplatar-los: els disposarem damunt d’una superfície neta i seca, els partirem per la meitat amb ajuda d’un ganivet afilat, dividirem les dues parts en trossos de la mateixa grandària i, finalment, servirem acompanyats d’amanida o verdura al vapor.

1. Rentar el carbassó, pelar la pastanaga i tallar ambdues verdures en palets de, aproximadament, 8 centímetres de llarg i no més de 1 centímetres d'ample.

2. Calfar oli en una paella i saltejar en ella, i per separat, les verdures. Salpebrar.

3. Disposar en paper absorbent per a eliminar l'excés de greix i d'humitat de la pastanaga i el carbassó.

4. En un bol, batre els ous i afegir la salsa de soia i el sucre. Barrejar novament fins que emulsionen.

5. Calfar una oli en una paella i, amb ajuda d'un cullerot, abocar un poc de barreja d'ou. Quan comence a quallar, disposar la pastanaga, el carbassó i el salmó fumat en fila i enrotllar.

6. Col·locar el roll de truita en un extrem de la paella, agregar més preparat d'ou i, abans que asseque, enrotllar i retirar del foc. Deixar reposar en paper absorbent.

7. Amb ajuda d'un ganivet afilat i damunt d'una superfície neta i seca, tallar el roll per la meitat.

8. Dividir cadascuna de les dues parts en trossos de la mateixa grandària i emplatar acompanyat d'amanida o verdures.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!