Nadal a València: Prohibit avorrir-se

NAVIDA_LASNAVES

El Nadal està replet de menjars familiars, regals, cartes a Papà Noel i als Reis Mags, torrons, polvorons i… molt temps lliure. Almenys per als nanos, que pengen les motxilles abans de la nit de nadal i no les rescaten fins al cap de festes. El normal és quedar-se en la ciutat, aprofitar els matins i vesprades lliures per a passejar amb els xiquets, anar al teatre o al circ, veure l’última estrena de Walt Disney o fer cua per a poder parlar amb Melchor, Gaspar o Baltasar. Però hi ha vegades que ve de gust fer alguna cosa diferent o, simplement, fer-ho en un altre lloc. Per a aquells als quals la casa els cau damunt en aquestes dates i que prefereixen el carrer a la comoditat de la llar, algunes propostes. Es realitzen a València però, per la seua qualitat i originalitat, bé mereixen un viatge amb tren. Amb prou faenes una hora de trajecte.

Centre Cultural La Beneficència (c/ Corona, 36)

Pep Gimeno “Botifarra”, Dani Miquel, Trobadorets, Xavi Sarrià o The Penguins seran alguns dels encarregats d’omplir de música, teatre, contacontes, jocs i dansa el recinte de la Beneficència els dies 26 i 27 de desembre. Ho faran en Feretes i Cançonetes, un festival íntegrament en valencià que recupera instruments i espectacles tradicionals de la comunitat autònoma com la dolçaina, tabalets i la muixeranga. Una oportunitat d’acostar-se a la cultura autòctona i, sobretot, que grans i xicotets li’l passen bé sense gastar un cèntim en açò.

Micrtoteatre Valéncia (c/ Cadis, 59)

El nom d’aquesta sala de teatre valenciana no és gratuït. Les peces que es presenten en aquest recinte no superen els 45 minuts de durada i, potser per açò, atrauen tant al públic infantil, una miqueta poc inclinat als espais tancats i a romandre assegut per més d’una hora en una butaca. Durant les festes nadalenques, aposten per títols com Las Fresas Mágicas, Festín de Palabras, Micromagia, Los tres osos o El gigante egoísta per a amenitzar els matins i vesprades en família. Teatre, màgia i contacontes que es poden ampliar amb vermuts i berenars en un dels barris més cool de València. És el que té estar situat en Ruzafa, que sempre hi ha alguna cosa que fer després que baixe el teló.

Les Naus (c/ Joan Verdeguer, 16)

En amb prou faenes uns anys aquest espai cultural s’ha convertit en referent per a aquelles famílies que busquen propostes diferents per al cap de setmana. I en Nadal, com no podia ser d’una altra forma, tornen a donar en el clau amb la seua programació infantil. Companyies de teatre com Bambalina Teatre i Baychimo Teatro presentaran allí les seues últimes obres, Cubs i Pinxit. Dos espectacles que, a partir de la música, els colors i l’experimentació, els introdueixen en el procés creatiu de l’artista. Ho faran els dies 26 i 27 de desembre, respectivament, i amb preus gens abusius: 5 euros.

MONIQUILLA-Y-EL-LADRON-DE-RISAS1

I, per als quals són més de participar que d’observar, dues activitats més: Guateque Litera Libros i Star Wars DIY, una sessió de música i un taller de marionetes que tindran lloc el 4 i 6 de gener perquè els xiquets traguen l’artista que porten dins.

La Rambleta (Bulevard Sud, esq. Calle Pío IX)

Una altra institució que no s’oblida dels més xicotets en Nadal i que aposta per propostes originals i de qualitat per a pal·liar el costat comercial d’aquestes festes. Ho fa amb Orinoco, una obra que signa el Circo del Gran Fele i que, com és habitual, no defrauda ni a grans ni a xicotets. Uneix música en directe, acrobàcies, malabars, dansa, titelles i jocs de llums i s’allunya dels espectacles de circ tradicionals, on animals i pallassos són el ganxo.

IVAM (c/ Guillem de Castro, 118)

Els dies 27, 29 i 30 de desembre, l’Institut Valencià d’Art Modern es vist de festa i obri les seues portes a Cinema-Maleta Ambulant, un espectacle que s’inspira en els teatres d’ombres i en el qual els xiquets són els protagonistes. Seran ells els que elaboren les marionetes que s’utilitzaran en la representació i els que, amb les seues propostes i comentaris, donaran forma a la història. El preu? 0 euros.

ivamnavidad2

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!