Guia del Formigues Festival 2016

formigues festival ambiente_opt

Cada vegada queda menys… Els pròxims 14 i 15 de maig arriba la quarta edició del Formigues Festival a Benicàssim. Torna el festival fet a mesura de xiquets i xiquetes. Bé, i també dels majors. Una quarta edició que arriba amb la consolidació definitiva de la cita després de la seua passada edició i que compta amb més espai, major nombre de zones i activitats i ampliació de l’horari (dissabte 14 d’11.00 a 21.30 i diumenge 15 d’11.00 a 20.30). L’abonament complet es pot adquirir online per 17€ per a adult/a i 12€ per a xiquet/a o entrades d’un sol dia per 12€ per a adult/a i 7€ per a xiquet/a. A més, una altra de les novetats d’enguany serà que, durant els dies del festival, el preu de l’entrada d’un dia es rebaixarà un 50% a partir de les 19.00. Ací et deixem les claus d’aquesta edició, ens veiem en el formiguer!

Música

El cartell musical ve capitanetjat per la proposta a la qual donen forma Marcos Casal i Raúl Delgado; tots dos de La Sonrisa de Julia. Es tracta de la Billy Boom Band, grup de pop-rock que a través de la música els dóna a conèixer diferents valors i els mostra una altra forma de veure la vida en la qual, abans de res, la qual cosa importa és passar-ho bé. Amb el mateix toc divertit i original, la cantautora Lali Rondalla, que es val dels seus contes i cançons per a representar el món d’avui dia als xiquets i xiquetes. Mentre, la part més rock la posaran Colectivo Yep!! i les versions rock de Sticky Fartons que segur que acaben alçant a xicotets i majors.

Una de les novetats d’aquesta edició arriba en forma d’escenari amb el Formigues Star. Un escenari pel qual passaran propostes amb un toc molt Formigues, com la de Las Auténticas, artífexs de la cançó d’aquesta edició del festival i banda tribute al mític grup Los Auténticos, formada per més xicotetes de la família Morcillo. Al costat d’elles estarà una de les últimes sorpreses d’enguany, Jalohe, els alumnes de l’escola de Berklee, el Centre Municipal de les Arts de Borriana, els combos de Mondo Ritmic i 12 Notes.

Durant les dues jornades del festival també estaran punxant la millor música Dj Mardestellos i Dj Jinete Pálido amb Stillwater. A més, tancarà el festival la batucada Borumbaia Percusión, que arriba a Formigues de la col·laboració amb el Rototom Sunsplash.

Arts escèniques

El circ es torna el gran protagonista, i tot gràcies al pas de Bergamotto & Cia pel festival. Oferiran un taller de circ súper divertit i una masterclass de clown gestual, amb la qual podran desenvolupar el seu propi llenguatge i conèixer la poètica del clown contemporani.

També hi haurà ball i cultura urbana, ja que passaran per Formigues Festival la crew de b-boys Proemis, que oferiran una exhibició de break dance que segur que sorprèn a tots.

Tallers i activitats

No hi ha Formigues sense els seus habituals tallers i activitats. Aquesta quarta edició del festival porta diferents propostes originals i alternatives que segur els encantarà. Taller de robòtica amb Droide i jocs de fusta amb Jugafusta; també podran customitzar les seues pròpies bicicletes i saber més sobre educació vial en un circuit especialment muntat per a ells i elles. A més, passarà per Formigues Festival Ramiro McTersse ‘Ramiroquai’, del programa Bandera Negra de Radio 3, amb un interessant taller de percussió corporal i beatbox.

Espais del formiguer

Festival_Formigues_Acf-Fotografia_228Formigues Festival reparteix la seua completíssima programació en diferents espais que van des de l’habitual zona de menjars, amb una oferta de foodtrucks, el mercat, la Platja Formigues, la Ràdio Formigues, que torna a emetre en directe enguany des del festival gràcies a la col·laboració de la Universitat Jaume I, la Formi-Biblio i l’espai Formiges Solidaries, al costat d’ACNUR i SSOM.

Fins a les més noves, com el nou Fòrum Formigues per als adults, on es desenvoluparà una programació pròpia de conferències i debats que abordaran temes d’actualitat relacionats amb l’alimentació, educació, models de criança, ioga, etc.; a més, es presentarà el projecte Imagine Elephant, una iniciativa que defensa el dret del xiquet i xiqueta a jugar i la importància del joc en l’etapa infantil.

Xiquets i xiquetes també podran divertir-se en el Mur Musical, en el qual podran compondre les seues pròpies melodies, elaborar el seu menjar en la zona de cuinetes o el circuit sensorial per a bebès (de 0 a 3 anys).

Però si hi ha una zona que enguany tindrà especial protagonisme, aquesta és la zona punk. I, és que, Formigues Festival dedica la seua quarta edició al moviment punk, aprofitant el seu quaranta aniversari. Commemorant la seua història i cultura, recuperant la seua essència i convertint a xiquets i xiquetes en autèntics punkys (encara que alguns segur que ja ho són). Sense oblidar la col·laboració de l’escriptor Ángel Gil Cheza, que s’encarregarà d’elaborar el manifest punk del Formigues.

Horaris Formigues Festival 2016

SÁBADO

DOMINGO

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Guia del Formigues Festival 2016

  1. Pingback: Espai Menut | Billy Boom Band en Formigues Festival: "Nuestra contraseña para el concierto es: Pasarlo bien"

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!