12 artistes, 12 escoles. L’art urbà entra en els col·legis

23668876_10154820999466755_7617556770705509488_o

El Museu Inacabat d’Art Urbà de Fanzara (MIAU) i de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló (EASD) aconseguixen que l’art urbà forme part dels col·legis de Castelló a través de la iniciativa 12 artistes, 12 escoles. Es tracta d’un projecte artístic de la campanya Pintaescoles, impulsada per l’Ajuntament de Castelló.

El principal objectiu amb el qual naix Pintaescoles és el d’embellir les escoles, i fer-ho acostant la cultura i l’art a xiquets i xiquetes. Moltes són les escoles per les quals ja ha passat l’efecte Pintaescoles en la seua passada edició i els resultats ja es poden veure. Aquest tipus d’iniciatives aconsegueixen no solament embellir les escoles, sinó també els propis barris i acaben component una altra forma de fer ciutat.

Un d’aquests col·legis pel qual el Pintaescoles ja va realitzar una acció el passat curs ha sigut el CEIP Estepar, on va tenir lloc el passat 6 de novembre la presentació de la nova iniciativa del Pintaescoles: 12 artistes, 12 escoles. En aquest cas és l’art urbà el que entra en els centres escolars a través d’un projecte que, durant el mes de novembre, proposa diferents accions realitzades per coneguts artistes urbans que crearan murals en els patis i murs de les instal·lacions. A més d’aquestes accions artístiques, també es desenvoluparan tallers amb els xiquets i xiquetes del col·legi i, paral·lelament, tindran lloc una sèrie de tallers més específics en la EASD.

Presentación del '12 artistas, 12 escuelas' en el CEIP Estepar.

Presentació del ’12 artistes, 12 escoles’ en el CEIP Estepar.

El CEIP Estepar és un dels centres, al costat de l’Exèrcit, Juan G. Ripollés i Gregal, que arrancaran la programació de 12 artistes, 12 escoles la setmana del 6 al 10 de novembre. La resta de centres seran La Marina, La Pineda, Fadrell, Isidoro Andrés, Jaume I, Bisbe Climent i Enric Soler i Godes.

El MIAU i la EASD han sigut els encarregats de confeccionar i escollir als artistes que participaran en el projecte. Tot un privilegi comptar amb artistes de la talla de Taquen, Deih, Dingoperromudo, Rosh 333, Btoy, Kenor, Lolo, Sabek, Isaac Mahow, Punxe, Susie Hammer i Xabier Anunzibai. 12 artistes, 12 escoles aconsegueix molt més que crear una nova lectura de les ciutats a través de l’art urbà. Els propis Taquen i Deih, els qui van estar presents durant la presentació del projecte, van destacar el caràcter educatiu i social de la iniciativa.

12 artistes, 12 escoles passarà per…

  • Setmana del 6 al 10 de novembre: Deih, Exèrcit + Dingoperromudo, Juan G Ripollés + Rosh 333, Gregal + Taquen, Estepar
  • Setmana del 13 al 17 de novembre: Btoy, La Marinta + Kenor, La Pineda + Lolo, Fadrell + Sabek, Isidoro Andrés
  • Setmana del 20 al 24 de novembre: Isaac Mahow, Jaume I + Pincho, Castalia + Susie Hammer, Bisbe Climent + Xabier Anunzibai, Enric Soler i Godes

23154971_766436876892865_4308223634394611843_o

_foto de portada obra de Taquen en el MIAU de Fanzara per Carme Ripollès (ACF).

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “12 artistes, 12 escoles. L’art urbà entra en els col·legis

  1. Pingback: Los coles de Castellón hacen MIAU | nomepierdoniuna

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!