Espaguetis amb tonyina al celiandre: Zero complicacions i molt sabor

PASTA_CON_ATUN

Reconeguem-ho: A voltes, simplement, no abellix cuinar. Vols menjar bé, però sense complicar-te massa. Res de receptes que t’obliguen a passar més d’una hora en la cuina, que et facen renunciar a deu minuts de somni o que t’impedisquen jugar amb els teus fills. Normal. Després de cinc dies de matinades, maratons de casa al col·legi i del col·legi al treball, d’extraescolars, deures i dutxes a contracor, arriba el cap de setmana i del que un té ganes és d’oblidar-se d’horaris i obligacions diàries i disfrutar. Per a aquestos dies, us proposem un plat ben ric i en absolut complicat: Espaguetis amb tonyina al celiandre. És molt fàcil de preparar i, per la combinació de llima, celiandre i salsa de peix que incorpora, es desmarca de les receptes de pasta a les quals estem acostumats. Ni carn picada ni bacon. Ací, la tonyina fresca és la protagonista. Un ingredient que, al costat dels espaguetis, es converteix en aposta segura amb els xiquets.

 • Suc d’una llima gran.
 • 2 cullerades de salsa de peix
 • 2 cullerades d’oli de sèsam.
 • 2 cullerades de mel.
 • 1 culleradeta de gingebre fresc picat.
 • 1 dent d’all.
 • 2 cullerades de celiandre fresc picat (l’equivalent a 6 ramells d’aquesta planta).
 • ¼ de ceballot mitjana.
 • 400 grams de tonyina filetejada.
 • 200 grams de espaguetis.
 • Oli d’oliva per a fregir, sal i pebre.

Encara que semble mentida, el més complicat d’aquesta recepta és acostar-se a un supermercat xinés i fer-se amb un pot de salsa de peix. Una vegada superada aquesta prova, tan sol haurem d’abocar dues cullerades d’aquesta salsa en un bol i mesclar-ho amb l’oli de sèsam, el suc de llima, la mel i l’all, el gingebre i el celiandre que, prèviament haurem, picat. Després, tallarem la ceba en daus xicotets i reservarem fins al moment del emplatat.

Finalitzada aquesta tasca, posarem a calfar aigua en una olla prou gran com per a que els espaguetis es coguen sense por de que s’apeguen. Quan comence a bullir, salarem, agregarem la pasta i courem el temps que recomane el seu fabricant. Una vegada al donen-te, retirarem la pasta del foc, l’escorrerem i abocarem en el bol al costat de la salsa de peix, el suc de llima i la resta d’ingredients. Barrejarem bé i mantindrem tapada per a evitar que es refreden.

Mentre que els espaguetis es couen, aprofitarem per a cuinar la tonyina. Posarem a calfar una culleradeta d’oli d’oliva en una planxa i, quan aconseguisca la temperatura desitjada, incorporarem els filets d’aquest peix, salpebrarem i cuinarem a foc fort fins que adquirisquen un to lleugerament encaramel·lat. D’aquesta forma aconseguirem que es dauren per fora i que es mantinguen tendres per dins. Disposarem la tonyina en un plat i tallarem en petits daus.

Lliste la tonyina, procedirem al emplatat. Disposarem els espaguetis en un plat, agregarem els daus de peix i de ceballot.

PASTA_CON_ATUN_1

1. En un bol, barrejar la salsa de peix, l’oli de sèsam, la mel, el suc de llima i l’all, el jengibre i el celiandre que, prèviament, haurem picat.

PASTA_CON_ATUN_2

2. Pelar el ceballot i tallar-la en daus xicotets. Reservar fins al moment de l’emplatat.

PASTA_CON_ATUN_3

3. En un casset, posar aigua a bullir. Quan arribe a ebullició, incorporar els espaguetis i coure. Una vegada al donen-te, escórrer la pasta i barrejar amb la salsa de peix, l’oli de sèsam, la mel, el suc de llima, l’all, el jengibre i el celiandre. Mantindre tapat fins al moment de l’emplatat.

PASTA_CON_ATUN_4

4. Mentres la pasta es cou, posar a calfar un poc d’oli en una planxa i daurar a foc fort els filets de tonyina i salpebrar. Una vegada daurats, retirar del foc, tallar en daus i incorporar a la pasta, ja disposada en un plat i acompanyada de ceballot.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!