Galetes Diamant: un plaer per a compartir

Una de les millors coses que té la rebosteria és que no té límit d’edat. Tant en l’elaboració d’una recepta com la de les Galetes Diamant, com en la seua degustació, poden participar grans i menuts i el resultat és el mateix: una bona estona cuinant i, un altre millor, menjant. I, a més de gaudir de la companyia dels nanos, fer galetes amb ells té un altre avantatge: els pares saben exactament què estan menjant els seus fills i els xiquets també.

Ingredients:
250 grams de mantega pomada
100 grams de sucre llustre
25 grams de rovell d’ou a temperatura ambient
1/2 culleradeta d’extracte de vainilla
280 grams de farina
1/2 culleradeta de sal

Que ningú s’espante: les Galetes Diamant no són per res difícils d’elaborar. Per fer-les tan sols haurem de preescalfar el forn a 180 º i, mentre arriba a la temperatura desitjada, pesarem tots els ingredients i barrejarem el sucre llustre amb la mantega pomada, és a dir, amb mantega a temperatura ambient i amb una textura similar a la d’una pomada. I perquè tots dos ingredients s’uneixen bé, podrem ajudar-nos d’un robot de cuina tipus Kitchen Aid o, si no, d’una batedora domèstica.

Un cop lligats la mantega i el sucre, afegirem els rovells d’ou i l’extracte de vainilla i barrejarem bé fins a aconseguir una massa homogènia. Després, afegirem la farina i la sal i treballarem la barreja amb les mans i no en excés, simplement fins que els ingredients secs s’hagen adherit a la resta d’elements de la recepta.

Quan la massa estiga a punt, podrem fer dues coses: o bé separar el preparat de mantega en dues porcions, fer amb cadascuna d’elles un corró i semicongelarlos filmats per al seu posterior divisió en rodanxes de 4 mil·límetres de gruix i la seua següent cocció o bé refrigerar la barreja embolicada en paper film durant 15 minuts per poder estirar i modelar millor. En aquest últim cas, disposarem la massa refrigerada entre dos papers vegetals -d’aquesta manera evitem afegir més farina a la barreja i que aquesta estiga en contacte directe amb la superfície de la cuina- i pastarem amb un corró fins aconseguir una làmina de dos mil·límetres de gruix. Agafarem els motlles per galetes, tallarem la massa amb ells i col·locarem en una safata per enfornar amb dos o tres dits de separació entre ells amb l’objectiu que el preparat no s’uneixi durant la cocció.

Finalitzada aquesta tasca, ficarem les galetes al forn i deixarem coure de 10 a 15 minuts. És convenient estar pendent en tot moment d’elles, ja que, en funció del seu gruix, requeriran de més o menys temps de cocció. Quan les galetes estiguin daurades, extraurem del forn, deixarem refredar i servirem acompanyades de llet o suc.

1. Prescalfar el forn a 180º i, mentre arriba a aquesta temperatura, pesar el sucre lustre, la mantega, els rovells d'ou, l'extracte de vainilla, la sal i la farina.

2. Barrejar, amb ajuda d'un robot de cuina o d'una batedora domèstica, el sucre lustre i la mantega pomada.

3. Afegir els rovells d'ou i la vainilla al preparat de mantega i sucre i barrejar fins que formen una massa homogènia.

4. Agregar la farina i la sal a la resta d'ingredients i treballar la massa però no a l'excés, tan sols fins que els elements s'unifiquen.

5. Després, es poden fer dues coses: tallar les galetes a partir de rulos o a partir de làmines i amb ajuda d'un motle. Si ens decantem per la primera opció, hauríem de separar la barreja en dues porcions, fer dues rulos amb elles, filmar-los i ficar-los en el congelador perquè endurisquen.

6. Una vegada compactes els rulos, podrem tallar-los en rodanxes d'aproximadament quatre centímetres de grossor i disposar-les en una safata per a coure deixant el suficient espai entre elles perquè no s'ajunte la barreja durant la cocció.

7. I si optem per la segona opció, hauríem de refrigerar la massa per a manipular-la millor i, posteriorment, disposar-la entre dos papers vegetals.

8. Després i amb ajuda d'un corró, estendrem la barreja fins aconseguir una làmina d'aproximadament dos mil·límetres de gruix.

9. Una vegada llesta, tallarem la massa amb ajuda d'un motle per a galetes.

10. Col·locarem les galetes en una safata per a coure i deixarem espai suficient entre elles perquè no es peguen durant la cocció. Courem de 10 a 15 minuts i revisarem constantment per a evitar que es dauren a l'excés.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!