L’eclosió del Formigues Festival

formigues festival benicassim concierto

Va nàixer en 2013 quasi com una manifestació espontània de pares i mares a la recerca d’un festival de música que poder gaudir plàcidament amb els seus fills i filles en l’Amfiteatre de la platja Torre de Sant Vicent. Va trobar un espai per a créixer i campar a pler en el recinte Villacamp i va guanyar l’aposta d’ampliar a dos dies en 2014. I enguany ha eclosionat definitivament, en quantitat i qualitat, avançant les seues dates a la primavera, aconseguint multiplicar el seu poder de convocatòria, fent ballar i divertir-se junts a grans i xicotets amb potents actuacions musicals o teatrals i, el més important, generant una atmosfera de convivència, desinhibició i llibertat -especialment per als xiquets- molt especial. L’any passat dèiem que apuntava alt i el cap de setmana passat es va confirmar totalment: Benicàssim té un festival per a públic familiar com la copa d’un pi: el Formigues Festival.

L’organització ha comunicat que ha crescut un 50% la venda d’entrades pel que fa a l’any anterior, amb el que –partint de les xifres oficials de 2014- el Festival de música per a xiquetes hauria superat els 3.700 assistents acumulats entre les dues jornades. “Estem molt satisfets amb el resultat i fem un balanç més que positiu; el canvi de dates al mes de maig ha sigut tot un encert, ja que el bon temps i les hores de llum han convidat a la gent a venir”, malgrat, fins i tot, de cites habituals en aquestes dates com a noces, batejos i comunions.

formigues festival benicassim mural

Sobre els escenaris, el Formigues Festival va destacar per la seua vena rockera, amb concerts especialment canyers el dissabte a la vesprada de la mà de Pantones i Los Cromaos; bailonga, amb Molts Records Kids o The Kojaks; i teatral, amb La Monda Lironda i la seua La mar de vida o Elisa M. Matallín i les seues Titelles de conte. Van destacar sobre l’escenari principal, Formiga, les actuacions del dissabte a la vesprada, amb el públic cantant i ballant les versions de clàssics del rock dels castellonencs Els Cromaos, les frenètiques i vitamíniques cançons power-pop dels madrilenys Pantones i la divertida classe de música jamaicana de Molts Records Kids; actuacions totes elles que van acabar amb l’escenari poblat de xiquets i xiquetes donant palmells. Una imatge que ja s’ha convertit en un clàssic del festival.

Especial esment també per a la matinal del diumenge amb Formigues Star, en la qual els combos formats per alumnes procedents d’escoles i acadèmies de música de la Plana com Mondo Rítmic, 12 Notes, Play Rock, IES Violant de Casalduch o la valenciana Berklee Collage of Music. Amb aqueixos xavals –atenció al guitarrista del blegue de 12 Notes!- que es *desmelenan en pujar a l’escenari i que es creixen en rebre el feedback del públic fins al punt que no es baixarien mai. Ací hi ha fusta.

formigues festival benicassim juegos de madera

També es va veure molta fusta –literal i figurada- en els tallers i activitats paral·leles de Formigues Festival, que enguany van créixer en nombre, qualitat i bona distribució en el recinte. Els jocs de Pájaro Carpintero i Lalarium, la pintura d’un mural amb Pepita Grilla, la Formi-biblio, el mur musical, la construcció de cabanyes amb Sr. Mixuro, les bombolles de sabó de Baobab, la gymkhana de SEO BirdLife, l’exhibició de bicis thruxton i les acrobàcies de Morral Park, el circuit Burricleta, la platja Formigues, el taller d’educació vial de Seat Michavila… i també la zona de relax van fer del recinte Villacamp un espai on els més xicotets podien divertir-se i expressar-se a pler, sense deixar cap escletxa a l’avorriment.

No va funcionar tan ben l’escenari Experience, massa alt i distant per al tipus d’activitats que va acollir: musicoteràpia amb PsiqueMondo, ioga amb YoguiJagger o claus per a explicar contes amb l’escriptor Ángel Gil Cheza. En un espai més arreplegat, més a peu de camp, on es propiciara una major proximitat amb els xiquets segur que haguera donat millor resultat amb aqueixa mateixa programació; més enllà del soroll ambiental que arribava sobretot des de l’escenari principal. Inclús li va costar enganxar amb el públic a la polifacètica Contaclown amb El rap de Cuinatur, una iniciativa de menjadors escolars saludables de la que vos ampliarem la informació perquè tè una pinta d’allò més bé.

Per contra, va ser tot un encert una de les novetats de la tercera edició del festival: Ràdio Formigues, amb la col·laboració de VOX UJI Ràdio i un grup d’estudiants del Grau de Periodisme, que van ajudar als xiquets i xiquetes a fer de reporters del propi festival emetent en directe reportatges i entrevistes durant quasi 3 hores (com pots comprovar en l’àudio d’a baix). També va funcionar molt bé la zona de menjar i refrescs, amb els originals foodtrucks (caravanes customitzades i convertides en lloc de gelats o de menjar ràpid), així com el mercadet. I, com ha reconegut la pròpia organització, “la calor va estrènyer durant les hores centrals del dia i, malgrat haver disposat de molts metres de tot, va faltar ombra”. Per a 2016, més i millor, però segurament repetint dates i format.

formigues festival benicassim juegos de carton

formigues festival benicassim pompas de jabónformigues festival benicassim juegos de maderaformigues festival benicassim acrobacias bici

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

3 thoughts on “L’eclosió del Formigues Festival

  1. Pingback: Espai Menut | Formigues Festival va a 'pasarlo bien' en su cuarta edición con Billy Boom Band, Lali Rondalla y Bergamotto & Co

  2. Pingback: Espai Menut | Guia del Formigues Festival 2016

  3. Pingback: Espai Menut | Formigues Festival se pone a 5.000 en su cuarta edición

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!