4 plans en familia per a l’estiu 2019

Arte y planetas

L’estiu acaba de començar, xiquets i xiquetes tornen a casa i aprofitar del temps lliure amb ells és fonamental. Per açò, us proposem un llistat d’esdeveniments per a gaudir en família per a no deixar espai a l’avorriment. Matins, vesprades i nits repletes d’activitats, tallers, exposicions, festivals, propostes cinematogràfiques i visites turístiques perquè no us quedeu sense pla durant els mesos d’estiu.

1. Activitats i tallers 

La ciència i l’astronomia cobren protagonisme aquest estiu amb la intensa programació d’activitats i tallers d’accés gratuït que prepara el Planetari del Grau de Castelló. Cada dia de la setmana estarà dedicat a una temàtica determinada que es perllongarà durant els mesos de juliol i agost: a partir de les 18:00, els dilluns es descobriran els estels més brillants de diferents constel·lacions; els dimarts es coneixeran importants noms de científiques i la seua contribució en la societat; el medi ambient i el canvi climàtic seran objecte dels dimecres; els dijous es desenvoluparà un club de ciència; analitzar i construir instruments astronòmics serà la tasca dels divendres; els dissabtes es realitzaran experiments amb resultats màgics, i els diumenges es combinarà la ciència al costat d’altres disciplines.

Les platges del Grau programen activitats per a tots els divendres de juliol i agost a partir de les 17:30.Tallers de reciclatge i pintura, yincanas, jocs, xarrades sobre el món marí, i molt més de la mà de Intinerantur en les platges del Serradal, del Gurugú i del Pinar. A més, aquest grup d’activitats també es deixarà veure en la Platja de l’Arenal de Borriana els diumenges a la vesprada.

Vilafamés se sumisca a viure un estiu en família amb  activitats d’ entrada lliure, però que requereixen d’inscripció prèvia. Jocs d’aigua, tirolina o carreres seran algunes de la proves que es duran a terme en els “mini CIMS” de la Muntanya Estepar el dia 6 de juliol a partir de les 9:30. També es desenvoluparan tallers de cuina (13 de juliol), tallers artístics amb Bolimini Art (20 de juliol) i una activitat amb globus aerostàtic (26 de juliol).

I si esteu cercant una dosi d’aventura, en Alcossebre es desenvoluparan yincanes familiars el 17 de juliol i 7 d’agost a les 20:00. L’Ermita de Sant Antonio serà el punt de trobada d’aquesta divertida activitat que té com a finalitat trobar el tresor amagat dels germans Barbarroja. Les entrades guarden un cost de 5 euros per a adults i de 3 euros per a jubilats, famílies nombroses i menors de 12 anys.

També hi haurà temps per a relaxar-se amb les sessions de ioga en família programades els dimarts a les 19:30 davant de l’escullera de la Platja del Pla de la Torre d’Almassora.

Ciencia y diversión en el Planetario durante todos los días este verano.

-Ciencia y diversión en el Planetario durante todos los días este verano.

2. Cinema d’estiu

Tampoc faltaran les habituals sessions gratuïtes nocturnes de cinema a l’aire lliure en diferents localitzacions de Castellón (22:30). La Platja del Gurugú prepara projeccions per a cada setmana enfront del lloc d’informació turísitca de la zona d’arena de la posada central. En concret, es visualitzaran El mejor verano de mi vida (5 de juliol), Peter Rabbit (12 de juliol), Los Futbolísimos (19 de juliol), Superagente canino (26 de juliol), Thi Mai (2 d’agost), Paddington 2 (9 d’agost), Campeones (14 d’agost), Hotel Transilvania 3 (16 d’agost), Batman-La Llegue Pel·lícula (16 d’agost) i El Gran Showman (30 d’agost).

Una altra proposta de cinema gratuït es pot trobar a Almassora. L’ermita de Santa Quitèria té programades les cintes Hotel Transilvania (3 de juliol), Superagente canino (10 de juliol), Sherlock Gnomes (17 de juliol), Ant- Man i La Vespa (24 de juliol) i Luís i Els Extraterrestres (31 de juliol). Més cinema en la La Platja de Benafeli amb les projeccions d’Hotel Transilvania (6 de juliol), Super Agent Canino (13 de juliol), Sherlock Gnomes (20 de juliol), Ant- Man i La Vespa (27 de juliol).

 3. Exposicions

Mai és mal moment per a visitar Fanzara i poder gaudir de la seua exposició permanent d’art urbà mentre es respira aire lliure. El seu Museu Inacabat d’Art Urbà (MIAU) és una proposta interessant per a tota la família i una oportunitat per a acostar i despertar l’interès per aquesta disciplina artística en els més xicotets. Aquest estiu, a més, porta nous grafitis amb l’última edició del festival del 4 al 7 de juliol.

Recórrer diferents moments de la història i cultura musical de forma amena amb escenes elaborades amb plastilina és possible amb l’exposició  Plastihistorias de la música. Aquesta exposició està disponible en el Planetari del Grau de Castelló fins al 31 d’agost.

Del 12 al 14 de juliol, Benicarló prepara un nova exposició: ExpoClick, una mostra dedicada a les famoses figures Playmobils. Aquesta iniciativa explica, a més, amb un vessant benèfic, ja que l’entrada explicarà un preu donatiu d’un euro que anirà destinat a l’Associació de Fibrosis Quística.

The Beatles en las exposición Plastihistoria de la Música

The Beatles en las exposición Plastihistoria de la Música

 4. Festivals

Els dijous de juliol saben a teatre a Sant Joan de Moró amb la seua dinovena edició  Viu l’estiu. Malabreikers (4 de juliol), els Hemanos Inconfundibles (11 de juliol), Purpurina Circus (18 de juliol) i la Cia.. Pau Palaus (25 de juliol) són les companyies que oferiran espectacles d’entrada lliure enfront de l’edifici polifuncional de l’Avinguda del País Valencià a partir de les 20:00.

Diversió per a tota la família en Happy Summer Alcossebre. Una actuació clown amb el xou de Muniatto (6 de juliol), una sessió de màgia amb el mag Viruete (13 de juliol), workshops (10 d’agost) i un concert de rock cèltic amb SAL 150 (17 d’agost) són les propostes que arreplega aquest festival d’entrada lliure que es desenvoluparan en diferents zones d’aquest nucli de població.

Atzeneta té alguna cosa que explicar-te del 19 al 21 de juliol. El seu festival de cuentacuentos Conta’m acollirà a narradors com Felip Kervarec, Almudena Francés i Guti, que portaran històries per a públic familiar i adult d’entrada lliure. A més, les propostes musicals també tindran el seu buit amb Xiomara Abello, la Banda Municipal de Castelló i la Ronda de Rondalles.

Una cita màgica t’espera en el municipi benicense amb Imagina Benicàssim. Màgia infantil, musical, còmica i de grans il·lusions de la mà de grans figures del panorama artístic en aquest festival gratuït que se celebrarà del 25 al 28 de juliol en l’Amfiteatre Pepe Falomir Almela.

A l’agost, Rototom Sunsplash  és el protagonista, i, com sempre, aquest festival reggae compta amb una zona per a crear, jugar, somiar i compartir en família del 16 al 22 d’agost. El seu espai familiar Magicomundo està format per sis localitzacions en les quals es desenvolupen jocs d’aigua i de fusta gegantes, construcció, manualitats, reciclatge i experimentació, tallers de pintura i escultura, cuentacuentos, entre altres activitats. A més compta amb una zona d’expressió lliure, una llibreria, un espai de relaxació i un racó amb activitats i xarrades per a pares i mares.

20809316974_707260bb07_o

Visites turístiques

Per a aquelles famílies amants del medieval, Castelló ofereix multitud de visites guiades a castells de la província. Un d’aquests llocs és es Castell Vell de Castelló. A més de les seues habituals rutes, té preparades unes jornades d’entrada lliure batejades com Castell Contat,, que consten de cuentacuentos, relats històrics, llegendes i successos entorn del castell. Aquest estiu tindran lloc el 28 de juliol i el 30 d’agost i serà necessari inscriure’s de manera prèvia.

El Castillo de Peñíscola organitza visites teatralizas nocturnes en les quals dóna a conèixer la història del castell, des de la seua construcció per l’Ordre del Tremp fins a la seua conversió en seu Pontifícia i el pas del Papa Lluna. Aquestes ruta tindran lloc els dimecres 3, 10, 17 i 24 de juliol i els dies 21 i 28 d’agost a partir de les 22:30. Les entrades tenen un preu de 10 euros i són gratuïtes per als menors de 9 anys.

Més visites teatralizadas a Onda, on es podrà conèixer el seu castell i el seu centre històric. Els dies 13 i 27 de juliol i el 3 i 24 d’agost a les 19:30 tindran lloc aquestes narracions d’entrada lliure. És necessari inscriure’s de manera prèvia.

Dos personatges de diferents èpoques ajudaran a comprendre la singularitat del Castillo de Xivert  durant les rutes teatralizadas que se celebraran els divendres 5 i 19 de juliol i 16 i 30 d’agost a les 19:30. Les entrades tenen un cost de 5 euros per a adults i de 3 euros per a jubilats, famílies nombroses i menors de 12 anys.

Las rutas teatralizadas al Castillo de Xivert son una de las propuestas de este verano.

Las rutas teatralizadas al Castillo de Xivert son una de las propuestas de este verano.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!