Desdejunis i berenars: cinc propostes irresistibles

Breakfast_4

Que els xiquets esmorzen i berenen no sempre és fàcil. Al matí, perquè tenen massa son i poc fam i, a la vesprada, perquè les ganes de jugar superen les de menjar i l’entrepà d’embotits o el de xocolata sobren.

Per donar solució a la inapetència matutina, els experts aconsellen que els xiquets facen un sopar lleuger a la nit anterior, que es fiquen al llit d’hora i que dormen un mínim de 10 hores perquè, d’aquesta manera, s’alcen descansats i amb gana. Per a la vespertina, les recomanacions segueixen la mateixa línia: fer cinc àpats al dia i deixar un espai de dues hores, com a mínim, entre les mateixes.

Així, ens assegurem que els menuts tinguen la suficient energia física i mental per encarar una jornada d’estudis i jocs i també, perquè arriben al dinar o el sopar la amb gana però no amb una fam voraç que els face abusar d’aliments inadequats i que els impedisca, després, berenar, agafar el son o esmorzar al dia següent.

Nosaltres, completem les recomanacions de nutricionistes i dietistes amb un consell més: varietat en els plats. Els xiquets són com els adults: necessiten canviar, provar aliments nous i combinar-los de manera diferent. Ho necessiten per no avorrir amb els menjars, però també per adaptar-se a nous sabors i textures.

Us deixem cinc propostes perfectes per tant per a un esmorzar com per un berenar i estupendes per a aquests mesos d’estiu: amb els xiquets a casa i molta calor.

Breakfast 1. Fruites de temporada amb iogurt

Breakfast_1

Breakfast 2. Mató amb mel i fruïts secs

Breakfast_2

Breakfast 3. Muesli amb llet

Breakfast_3

Breakfast 4. Muffins de pernil dolç i formatge (recepta)

Breakfast_4

Breakfast 5. Tortitas americanas con lassi de fresa (recepta)

Breakfast_5

 

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Desdejunis i berenars: cinc propostes irresistibles

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!