Carabassa farcida

calabazarellena

Es nota que tots i totes estem aprofitant el confinament per a ficar-nos en la cuina. És una activitat amb la qual poder ocupar el temps, per a aprendre, passar-lo bé, improvisar, crear nous plats i fins a descobrir aquelles receptes secretes de la família. Com sempre, en la nostra particular Cuina Divertida et donem algunes idees de plats que pots fer amb xiquets i xiquetes, saludables i que segur que els encanten. Aquesta vegada, Ana Muñoz ens fa arribar una de les seues receptes: carabassa farcida. I tu, què li posaries al farciment?

Ingredients

  • Carn picada
  • Xampinyons
  • Pernil en tires
  • Formatge ratllat
  • 1 ou
  • 1 carabassa

ingredientes

Preparació

1. El primer que hem de fer és tallar la carabassa per la meitat (atenció: és important que això ho faça un adult/a). Una vegada tenim la carabassa partida, agafem la meitat que vulguem utilitzar i li llevem solament les llavors. La fiquem en l’honor a 180º durant 40-50 minuts. Consell: el temps pot variar de 40 minuts a 1 hora depenent del forn, és per això que és aconsellable comprovar de tant en tant si la carabassa ja està blandita.

calabaza1

2. Mentre la carabassa està en el forn… és el moment de prepara el farciment! Aquesta vegada ens hem decidit per posar en una paella xampinyó, carn picada i pernil serrà en tires; amb una miqueta d’oli, sal i pebre.

calabaza2

3. Una vegada tenim, d’una banda, el farciment preparat i, per l’altre costat, la carabassa llista, arriba el moment de buidar-la i afegir la quantitat que vulguem en la paella al costat del farciment i li donem un colp de calor mínima a tot junt. Consell: quanta més carabassa, més fort serà el sabor; recorda compensar les quantitats en funció de si vols que sàpia més o menys, encara que el recomanable és no afegir tot el que hem buidat de la carabassa.

calabaza3

4. Emplenem la carabassa amb la mescla del farciment i deixem un xicotet buit al mig per a poder obrir l’ou. A més, també aprofitem per a posar el formatge ratllat per damunt. Ho fiquem al forn entre 10-15 minuts a uns 150º. Consell: per a encertar amb el temps el millor és que vigiles com es va fent l’ou i fonent el formatge.

calabaza5

A més… Què faig amb l’altra meitat de la carabassa? Si fas xicotets trossos i els poses amb una mica de sucre (blanc o bru) per damunt en el forn, tindràs unes postres perfectes.

calabazapostre

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!