Canelons de carbassó farcits de lluç i llagostins, una recepta que agrada a tots

CANELONES_CALABACIN_PORTADA

Heu provat alguna vegada les petxines farcides de marisc? Doncs els canelons de carbassó que us proposem avui tenen molt a veure amb aquest plat. El seu interior, com el de les petxines farcides, està elaborat amb lluç, marisc, ceba i beixamel. La diferència es troba en el carbassó que envolta aquesta barreja i que li dóna l’aparença d’un caneló i, per descomptat, en els ingredients que s’utilitzen per a la seua elaboració: frescos i sense conservants. Es tracta d’un plat diferent i que agrada tant a grans com a menuts. Així que disfruteu d’aquesta recepta per a xiquets en la nostra secció de ciuna divertida.

 • 100 grams de ceba tendra (l’equivalent a una ceba mitjana)
 • 40 grams d’alls tendres (unes 4 unitats d’aquesta verdura)
 • 100 grams de bolets
 • 250 grams de llagostins
 • 500 grams de carbassó (una peça gran d’aquesta verdura)
 • 250 grams de lluç
 • 40 grams de mantega
 • 80 grams de farina
 • 500 mil·lilitres de llet
 • 10 mil·lilitres de vi blanc (1/2 de tassa de cafè)
 • Oli, sal i pebre
 • Motlles de silicona amb forma allargada

L’elaboració d’aquest plat no és complexa, però sí requerirà de més temps de l’habitual a la cuina: una hora aproximadament. El primer que haurem de fer és rentar i tallar la ceba i l’all a daus petits, no superiors als 1 centímetre. Després netejarem i assecarem els bolets i les picarem de la mateixa mida que els altres ingredients.

Un cop llestes les verdures, ens centrarem en el lluç i els llagostins: els retirarem i els tallarem a daus xicotets, similars a les de la ceba, els alls i els bolets. Acabada aquesta tasca, procedirem a cuinar els aliments. Per a això, posarem una cullereta d’oli d’oliva a escalfar en una paella de base ampla i, un cop assolida la temperatura idònia, afegirem la ceba. Quan estiga picada, afegirem els alls tendres i, un cop tous, introduirem els bolets. Deixarem que deixen anar tota l’aigua i adquireixen una tonalitat daurada i, llavors, afegirem el lluç i els llagostins a la barreja, sofregirem i abocarem el vi blanc. Quan l’alcohol s’hagi evaporat, salpebrem, extraurem el sofregit del foc i reservarem fins que la beixamel estigui a punt.

Amb l’interior dels canelons gairebé llestos, rentarem i tallarem el carbassó a làmines fines ajudant-nos d’una mandolina i folrarem els motlles de silicona amb ells, intentant que no quede cap zona sense cobrir.

Després de folrar els motlles, haurem de centrar-nos en la beixamel. Posarem a fondre la mantega en un cassó i, quan estigui líquida, espolvorearemos la farina i deixarem coure a foc lent, controlant que la barreja no es cremi. Passats cinc minuts, abocarem la llet i, amb ajuda d’una vareta, lligarem fins que la barreja adquireixi la textura de la beixamel.

Llavors, salpebrarem, reservarem una part d’aquesta barreja en un recipient i continuarem treballant l’altra fins que espesseixi prou com per aglutinar tots els ingredients. Un cop adquirida aquesta textura, la barrejarem amb la verdura i disposarem a l’interior dels carbassons. Tancarem els canelons, els segellarem amb ajuda d’escuradents escuradents si és necessari i enfornarem a 180º uns 10 minuts, prou perquè el carbassó es cuini.

Passat aquest temps, extraurem del forn, desmotllarem els canelons en els mateixos plats on els servirem i els banyarem amb la beixamel que, prèviament, hem reservat.

CANELONES_CALABACIN_1

1. Rentar la ceba i els alls tendres i tallar-los a daus xicotets, de mida similar.

CANELONES_CALABACIN_2

2. Netejar els bolets, assecar i tallar del mateix gruix que els alls i la ceba.

CANELONES_CALABACIN_3

3. Extreure la pell dels llagostins i el lluç i tallar aquests aliments a daus xicotets.

CANELONES_CALABACIN_4

4. Escalfar una cullerada d’oli d’oliva en una paella. Afegir la ceba i, un cop picada, fer el mateix amb l’all. Després, afegir els bolets i, quan adquireixin una tonalitat daurada, sofregir els llagostins i el lluç i abocar el vi blanc. Quan l’alcohol s’evapore, retirar la barreja del foc i reservar.

CANELONES_CALABACIN_5

5. Rentar el carbassó i tallar en làmines fines.

CANELONES_CALABACIN_06

6. Folrar els motlles amb el carbassó i reservar.

CANELONES_CALABACIN_7

7. Escalfar mantega en una paella i, un cop fosa, escampar la farina. Coure a foc lent durant 5 minuts i abocar la llet. Quan adquirisca la textura de la beixamel, reservar una part per banyar els canelons. Continuar treballant l’altra amb ajuda d’unes varetes i, un cop espessa, barrejar amb el sofregit de verdures i peix. Farcir els canelons amb aquesta salsa.

CANELONES_CALABACIN_8

8. Tancar els canelons i, si cal, segellar amb escuradents escuradents. Posar al forn que prèviament haurem escalfat a 180º i coure durant 10 minuts. Passat aquest temps, extreure, desmotllar i banyar amb la beixamel que, anteriorment, havíem reservat.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!