Hamburgueses Caramel·litzades amb Remolatxa i Creïlles Fregides

És inevitable: abans o després, el meu fill –com qualsevol xiquet del Planeta– voldrà anar al Burger King o al McDonals a menjar un dels seus cridaners menús. I em tem que, davant aquesta demanda, no podrem fer res. Únicament restringir-li el nombre de visites a aquests restaurants i donar-li bons motius perquè el menjar ràpid no es convertisca en una addicció. El primer d’ells? Hamburgueses Caramel·litzades amb Remolatxa i Creïlles Fregides, un plat que vaig descobrir fa anys en El País Semanal, que el temps i les mudances em van obligar a reinventar i que segur supera en sabor al preparat de carn que serveixen en els establiments fast food.

Ingredients:
500 grams de carn picada de vedella.
1 pastanaga mitjana.
1 culleradeta d’all en pols.
3 culleradetes de Mostaza de Dijon.
3 culleradetes de sucre.
4 fulles de julivert o, en defecte d’això, una culleradeta d’aquesta herba aromàtica picada.
3 remolatxes mitjanes.
3 creïlles mitjanes.
Farina per a arrebossar.
Sal, pebre i oli.

Que no us enganye el nom d’aquesta propostes culinària, tan extens com pompós. Les Hamburgueses Caramel·litzades amb Remolatxes i Creïlles Fregides és un plat molt fàcil de preparar i per al qual no invertirem més de 40 minuts del nostre temps.

Tant és així que la seua elaboració la podem resumir en uns pocs passos. Primer, pelarem i ratllarem la pastanaga, picarem el julivert ben xicotet i extraurem el suc de mig llimó. Després, barrejarem bé aquests ingredients amb la carn picada, l’all en pols, la sal i el pebre i farem tortes amb aquesta massa. Una vegada modelades les hamburgueses i després d’haver calfat dues cullerades d’oli d’oliva en una paella de base ampla, les fregirem a foc mig i les deixarem reposar en paper absorbent amb l’objectiu que perden l’excés de greix.

Finalitzada aquesta operació i mentre calfem la planxa en la qual caramel·litzarem les hamburgueses, procedirem a pelar les remolatxes i les creïlles i a tallar-les a l’estil bastó, és a dir, en tires d’ aproximadament 5 mil·límetres d’ample i 5 centímetres de llarg. Calfarem abundant oli d’oliva en dues paelles, fregirem els tubèrculs –si ho desitgem, podem reutilitzar l’oli de la creïlla per a fregir la remolatxa, però hauríem de tenir en compte que en el procés la creïlla s’ablanirà– i deixarem reposar sobre paper absorbent.

Abans que la creïlla i la remolatxa comencen a agafar color, untarem mostassa en ambdues cares de la hamburguesa, les arrebossarem en sucre i les caramel·litzarem en la planxa. Finalment, emplatar els aliments i, si ho desitgem, ho acompanyarem d’alguna salsa.

1. Pelar i rallar la pastanaga.

2. Rentar, assecar i picar ben menudes les fulles de julivert.

3. Extraure el suc de mig llimó i barrejar-lo amb la carn picada, la pastanaga, el julivert, l'all en pols, la sal i el pebre.

4. Modelar les hamburgueses, enfarinar i fregir en una paella de base ampla amb oli ben calent. Una vegada fregides, reservar sobre paper absorbent.

5. Pelar i tallar la remolatxa a l'estil bastó, és a dir, en tires de 5 mm d'ample i 5 cm de llarg. Fregir en abundant oli i, una vegada fregides, eliminar l'excés de greix amb paper absorbent.

6. Fer el mateix amb la creïlla: pelar, tallar i fregir en oli brusent.

 

 

 

 

7. Abans que les creïlles i la remolatxa adquirisquen color, untar les dues cares de la hamburguesa amb mostassa i, després, arrebossar-les en sucre.

8. Caramel·litzar les hamburgueses en una planxa ben calenta i amb un rajolí d'oli. Emplatar

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Hamburgueses Caramel·litzades amb Remolatxa i Creïlles Fregides

  1. Me gusta encontrar una sección de cocina porque a veces se me acaban las ideas.Yo lo que hago es intentar mezclar colores en el plato para que sea más visual para los niños

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!