Crema de Pastanaga i Llet de Coco

En cuina, com en qualsevol altra disciplina, els termes senzillesa i simplicitat no sempre són sinònims, més aviat al contrari. Hi ha receptes que precisen de poca elaboració i de menys ingredients i que tenen com resultat un plat digne del millor xef. Aquest és el cas de la Crema de Pastanaga i Llet de Coco, un preparat que tan sols amb la polpa d’aquesta fruita tropical i d’un poc de gingebre es desmarca de les cremes de verdures tradicionals i és capaç de conquistar a xiquets i adults pel seu sabor exòtic i delicat.

Això si: perquè el resultat siga l’idoni i els comensals més menuts gaudisquen d’aquest primer plat com els seus pares, no hauríem d’abusar dels productes estrella. Si es té encompte aquest consell, segur repetiran.

Ingredients:
650 grams de pastanaga (més o menys, sis peces grans d’aquesta hortalissa).
40 grams de mantega.
1 nou de gingebre fresc (l’equivalent a mitja mitja cullerada d’aquest rizoma).
100 mil·lilitres de llet de coco (una tasseta d’aquesta beguda).
Sal i pebre.

Ni molt temps ni molts diners ni molta complicació. L’única cosa que ens exigirà aquest plat és que cerquem una adrogueria llatina, un comerç xinès o un supermercat multimarca on comprar el gingebre fresc i la llet de coco. La resta és bufar i fer ampolles.

Únicament hauríem de pelar les pastanagues i el gingebre i tallar-los en porcions del mateix grossor perquè la cocció dels ingredients siga idèntica.

Una vegada finalitzada aquesta tasca, fondrem la mantega en un cassó de base àmplia i agregarem la pastanaga primer i el gingebre, després. Sofregirem uns 10 minuts, fins que l’hortalissa intensifique lleument el seu color i el gingebre desprenga la seua característica aroma. Afegirem aigua calenta fins que el líquid cobrisca els ingredients d el cassó i deixarem coure tapat i a foc lent uns 20 minuts, fins que la pastanaga estiga completament feta.

Ja al punt, agregarem la llet de coco, triturarem les hortalisses amb ajuda d’un robot de cuina, salpebrarem i emplatarem. En cas de no consumir-se tota la crema, no hi ha de què preocupar-se: es pot conservar perfectament en el congelador.

1. Pelar les pastanagues i tallar-les en porcions de grossor similar.

2. Fer el mateix amb el gingebre fresc: pelar-lo i tallar-lo en trossos de grandària semblant.

3. Fondre la mantega en un cassó de base àmplia.

4. Sofregir la pastanaga i el gingebre uns deu minuts, fins que ambdós ingredients intensifiquen el seu color i la seua aroma.

5. Passat aquest temps, cobrir els ingredients amb aigua calenta i coure uns 20 minuts a foc lent i tapats.

6. Quan la pastanaga estiga al punt, retirar del foc i barrejar amb la llet de coco amb ajuda d'un robot. Salpebrar i emplatar.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!