Ratatouille, un plat de cinema

RATATOUILLE_opt

Tot plat té la seua història i aquest, el Ratatouille, té dos. La primera comença a França, exactament a la ciutat de Niça, i rep el nom del terme occità ratatolha. Així era com el 1778 es coneixia un ragú elaborat amb patata, tomàquet, albergínia, carbassó, pebrot roig i pebrot verd i que, habitualment, s’acompanyava de pa. Amb el temps aquest plat es va anar adaptant-se a paladars més sofisticats i, amb ell, el seu nom. A les verdures es van unir l’oli d’oliva i les herbes provençals i l’occità ratatolha, l’accent francès, donant com a resultat la paraula Ratatouille.

La segona història naix de la imaginació de Brad Bird, el director de cinema nord-americà que el 2007 i gràcies Pixar, va donar vida a Rémy, un petit ratolí amb aspiracions a xef que abandona el seu poble natal per provar sort a la capital francesa. El destí el porta a aixoplugar en la claveguera que es troba sota d’un dels restaurants més famosos de París i el seu art a la cuina, a guanyar-se l’admiració i amistat del premi Alfredo Linguini. Junts conquisten al crític gastronòmic Anton Ego i esdevenint en reclam el clàssic Ratatouille, el mateix plat que us proposem avui i que aconsellem acompanyar d’aquest divertit film.

  • 1 Albergínia mitjana
  • 1 Carbassó mitjà
  • 3 Tomàquets de branca mitjans
  • 1 Pebrot roig gran
  • 2 Pebrots verds
  • 1 Ceba
  • Herbes provençals
  • Oli d’oliva i sal

Amb el Ratatouille, facilitat i rapidesa no van de la mà. I és que, tot i ser un plat que no té més complicació que tallar les verdures del mateix gruix, requerirà que estiguem a la cuina una hora i mitja. La raó? Cada ingredient s’ha de fregir per separat. Així, després de rentar i laminar el tomàquet, l’albergínia, el carbassó, el pebrot roig i el pebrot verd, posarem una mica d’oli d’oliva en una paella i fregirem cada hortalissa amb una mica de sal. Quan les verdures estiguen al punt, les disposarem en una safata, espolvorearemos el preparat d’herbes provençals per sobre i enfornarem tapades amb paper d’alumini durant 25 minuts a 180º. Passat aquest temps, traurem del forn i emplatarem soles o acompanyades de peix, carn o pa.

RATATOUILLE_1

1. Rentar els tomàquets, els pebrots verds, el pebrot roig, l’albergínia, la ceba i el carbassó

RATATOUILLE_2

2. Tallar a rodanxes del mateix gruix cadascuna de les verdures.

RATATOUILLE_3.1

3. En una paella, escalfar una mica d’oli i fregir les verdures per separat i amb una mica de sal.

RATATOUILLE_4

4. Disposar les verdures en una safata, empolvorar una mica d’herbes provençals per sobre i enfornar tapades a 180 º durant 25 minuts. Passat aquest temps, extreure del forn i emplatar.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!