Nyoquis de carabassa: una alternativa a la socorreguda pasta

modifGNOCHIS-DE-CALABAZA Per a preparar uns Nyoquis de Carabassa casolans no fa falta ser un gran cuiner. Tampoc una ocasió especial. L’única cosa que es necessita és temps. I no massa. Amb una hora i mitja tindrem més que suficient per a elaborar la massa amb la qual prepararem aquest plat d’origen italià i que es presenta com una alternativa perfecta a la pasta, tan socorreguda quan es té xiquets

. Però per a això, per a no invertir més de 90 minuts en l’elaboració d’aquests nyoquis casolans, haurem de ser una mica previnguts i no deixar la part ens prendrà més temps, el enfornar de la carabassa, per al final. L’ideal és rostir-la la nit anterior, mentre fem el sopar o fiquem al llit als xiquets, sense obligar-nos a romandre a casa per hores. La resta, com ja hem dit, és pa menjat: un quart d’hora per a elaborar la massa i amb prou faenes deu minuts per a la seua cocció. Us assegurem que el treball –i el temps-mereix la pena.

Nyoquis de Carabassa

 • 1 quilo de Carabassa.
 • 150 grams de Farina de Blat.
 • 150 grams de Semolina (en defecte d’açò, 150 grams més de Farina de Blat).
 • 1 Ou.
 • ½ culleradeta de Nou Moscada.
 • 1 culleradeta de Sal.

Salsa de Mantega

 • 80 grams de Mantega.
 • 1 dent d’All.
 • 10 fulles d’Alfàbrega fresca.
 • Sal i Pebre

Salsa de Tomaca

 • 400 grams de Tomaca trit
 • 200 grams de Ceba (aproximadament, una ceba mitjana).
 • 1 dent d’All
 • 10 fulles d’Alfàbrega fresca.
 • Oli d’Oliva, Sal i Pebre.

Una vegada enfornada la carabassa i a temperatura ambiente, el primer que haurem de fer és extraure la seua polpa i abocar-la en un bol. Tot seguit, afegirem l’ou, la sal i la nou moscada i barrejarem tots els ingredients amb les mans. Quan la carabassa haja aconseguit una textura fina i homogènia, afegirem la farina i la semolina –en el cas de comptar amb aquest ingredient-. Ho farem a poc a poc, per a evitar que es creuen grumolls i que el sabor de la farina opaque al de la carabassa. Hem de tenir en compte que la massa ha de poder-se treballar amb les mans, però que aquesta ha de conservar certa humitat. Així que no hem de preocupar-nos si, mentre pastem la mescla, se’ns pega una mica en els dits o no adquireix una textura uniforme. La idea és que siga prou ferma com per a poder manipular-la amb tranquil·litat i que, una vegada en l’aigua, no es desfacen. Una vegada adquirida la textura idònia, afegirem una mica de farina en una superfície llisa, agafarem una mica de massa i farem un rotllo d’aproximadament cinc centímetres amb ella. Tallarem amb ajuda d’un ganivet i modelarem amb els dits fins que adquirisca la forma ovalada tan característica dels nyoquis. Si disposem de temps i volem, podem dibuixar xicotetes ratlles en la seua superfície amb ajuda d’una forqueta. Encara que açò, la imatge, no afectarà gens al sabor d’aquest plat. Tan sols al emplatat.

Elaborats els Nyoquis de Carabassa, ens centrarem en la salsa que els acompanyarà. Encara que en el nostre país estem acostumats a menjar-los amb la mateixa condimentació que utilitzem per a donar sabor a la pasta, a Itàlia solen ser molt més cauts a l’hora d’amanir-los. Una simple salsa elaborada amb tomaca, mantega o all i sàlvia és suficient per a aromatitzar un plat que, si per alguna cosa es caracteritza, és pel seu sabor i la seua contundència. Nosaltres us donem dues opcions per a acompanyar els Nyoquis de Carabassa. La primera és elaborar una salsa de mantega. Per a açò, fondrem la mantega en una paella, daurarem una dent d’all en ella, afegirem unes quantes fulles d’alfàbrega picada i salpebrarem la mescla. La segona requerirà una mica més del nostre temps però, igual que la primera, és ben senzilla d’elaborar. Posarem a calfar una mica d’oli en una paella, afegirem ceba tallada en daus i, una vegada pochada, agregarem l’all. Una vegada adquirisca un to daurat, verterem la tomaca triturada i deixarem coure durant mitja hora. Salpebrarem i afegirem alfàbrega.

Mentre preparem la salsa que acompanyarà als Nyoquis de Carabassa, posarem a calfar aigua en una cassola de base ampla. Quan arribe a ebullició, salarem, afegirem els nyoquis, esperarem al fet que pugen a la superfície i retirarem del foc. Colarem, servirem en els plats, banyarem amb la salsa que hàgem decidit elaborar i empolvorarem formatge parmesà per damunt.

Enfornar la carabassa i, una vegada a temperatura ambient, extraure la polpa, rebutjant la pell i les llavors.

Enfornar la carabassa i, una vegada a temperatura ambient, extraure la polpa, rebutjant la pell i les llavors.

En un bol, mesclar la polpa de la carabassa, amb l'ou, l'anou moscada i la sal. Quan la mescla adquirisca una textura fina, afegir a poc a poc la farina i la semoleta (sempre que disposem d'ella) i treballar amb les mans.

En un bol, mesclar la polpa de la carabassa, amb l’ou, l’anou moscada i la sal. Quan la mescla adquirisca una textura fina, afegir a poc a poc la farina i la semoleta (sempre que disposem d’ella) i treballar amb les mans.

Empolvorar un poc de farina en una superfície llisa i fer xicotets rotllos d'aproximadament cinc centímetres d'ample amb la massa. Amb ajuda d'un ganivet, tallar porcions de poc més d'un dit de grossor.

Empolvorar un poc de farina en una superfície llisa i fer xicotets rotllos d’aproximadament cinc centímetres d’ample amb la massa. Amb ajuda d’un ganivet, tallar porcions de poc més d’un dit de grossor.

Modelar els nyoquis de carabassa amb les mans. Posar a calfar aigua en una casserola de base ampla i, quan vaig entrar en ebullició, salar i abocar els ñoquis. Retirar del foc i colar quan pugen a la superfície.

Modelar els nyoquis de carabassa amb les mans. Posar a calfar aigua en una casserola de base ampla i, quan vaig entrar en ebullició, salar i abocar els ñoquis. Retirar del foc i colar quan pugen a la superfície.

Per a fer la salsa de mantega: en una paella, calfar la mantega i, una vegada fosa, sofregir l'all, agregar l'alfàbega i salpebrar. Banyar els nyoquis de carabassa amb esta salsa i empolvorar parmesà per damunt.

Per a fer la salsa de mantega: en una paella, calfar la mantega i, una vegada fosa, sofregir l’all, agregar l’alfàbega i salpebrar. Banyar els nyoquis de carabassa amb esta salsa i empolvorar parmesà per damunt.

Per a fer la salsa de tomaca: en una paella, calfar oli i, quan aconseguisca la temperatura idònia, 'pochar' la ceba, sofregir l'all, agregar la tomaca, deixar cuinar mitja hora, empolvar alfàbrega i salpebrar. Banyar els nyoquis de carabassa amb aquesta salsa i empolvar parmesà per damunt.

Per a fer la salsa de tomaca: en una paella, calfar oli i, quan aconseguisca la temperatura idònia, ‘pochar’ la ceba, sofregir l’all, agregar la tomaca, deixar cuinar mitja hora, empolvar alfàbrega i salpebrar. Banyar els nyoquis de carabassa amb aquesta salsa i empolvorar parmesà per damunt.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!