Una setmana de Reis carregada d’activitats infantils per a totes les butxaques

Els musicals, el teatre, la màgia i les activitats de dinamització precedeixen l’arribada dels Reis Mags. Més de 50 events integren la programació infantil de la setmana de Reis, des del dissabte 29 de desembre al diumenge 6 de gener. I en esta ocasió, les activitats també estan classificades pel seu preu. Un cop més, la majoria són gratuïtes. I no vos perdau detall, perquè trobareu una detallada guia de cavalcades de Reis (amb horaris i recorreguts) de Castelló i comarca.

Carme Ripollés/ACF

 

ACTIVITATS GRATUÏTES

 

DINAMITZACIÓ EN PLE CENTRE. Res millor que passejar pels centres urbans i topar-te amb activitats al mig del carrer.

A Castelló, les campanyes de Centre Ciutat Castelló i Dinàmics acosten tota mena d’activitats. Dissabte 29: Màgia per a tots en els Quatre Cantons a les 17.30. Tallers infantils a Santa Clara a les 18.30. Música per Nadal a les 19.00 a la plaça Major. Dissabte 5 gener: inflables i tallers infantils de xapes i jocs tradicionals. Lloc: plaça Peixateria i Puerta del Sol. Horari: a partir de 10.30. Màgia a dues posarà el toc màgic i divertit. Lloc: carrer Escultor Viciano. Hora: 12.00.

A Vila-real, Xarxa Teatre dinamitza els carrers de vianants els dissabtes 29 de desembre i 5 de gener a partir de les 18.00.

TEATRE AL CARRER. La cultura també presumeix de Nadal. Aquesta vegada en forma teatral.

El programa Almassora Circ tanca el cicle de dinamització urbana d’aquest any amb El Gran Cirkus-kus de Arteatre. Dia: dissabte 29. Hora. 18.00. Lloc: plaça Pere Cornell. Veure article.

ESCAPADES AMB HISTÒRIA. Suera reviu tradicions antigues i oficis ja perduts gràcies a la seva mostra etnològica Suera, un poble al carrer. Els veïns es bolquen en una activitat que ofereix una oportunitat única perquè els petits descobreixin algunes tradicions que d’altra manera no podrien conocer. Dia: diumenge 30 desembre. Hora: a partir de 10.30

 

Carme Ripollés, ACF.

FIRES D’OCI INFANTIL I JUVENIL. Una de les cites més esperades pels petits de les festes nadalenques.

A Castelló, Divertilàndia continua oberta aquest últim cap de setmana de l’any. Lloc: La Pèrgola. Horari: 10.00 a 14.00 i 16.00 a 21.00

A Vila-real, Nadalàndia repeteix ubicació al Casal de Festes. Fins el diumenge 30 en horari de matí i tarda amb jocs, tallers i tot el necessari perquè en aquestes vacances ningú s’avorreixi. Horari: 10.00 a 13.30 i de 16.00 a 19.30.

A Borriana, la fira d’oci infantil i juvenil Burisplay amenitzarà els dies previs a l’arribada dels Reis Mags. Dies: dijous 3 i divendres 4. Horari: dijous de 16.00 a 19.30 i divendres de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.30. Lloc: Llar Fallera.

Onda en el pavelló Víctor Cabedo, Onda Centre Comercial organitza activitats quasi tots els dies amb jocs, tallers, inflables i visita de personatges infantils com Bob Esponja, Dora la Exploradora, Mickey Mouse o Minnie. Horari: 11.00 a 14.00 i 17.00 a 20.00.

Veure article. 

DINAMITZACIÓ DE PARCS. El programa de dinamització de parcs a Rafalafena, Ribalta, Geòleg Royo i El Pinar del Grau s’acaba. Eldomingo 30 des culmina aquest programa que en els últims anys ha omplert de tallers i activitats aquests quatre espais públics. Horari: de 11.00 a 14.00. Veure article.

LA LITERATURA TAMBIÉN ES COSA DE NAVIDAD. Qualsevol excusa és bona per apropar a xiquets i xiquetes a la literatura, també en vacances.

En Castelló, la llibreria Argot acolleix un taller infantil gratuït de narrativa a càrrec de l’escriptor Jorge Badenes, autor de la comèdia romàntica No te rías de mí. El taller està dirigit a tots aquells que vulguen començar a escriure el seu primer relat. Dia: dijous 3 de gener. Hora: 17.00 a 19.00. Edat: 8 a 16 anys. Inscripcions: en jorgebadenes(arrova)gmail.com.

En Vila-real, la Casa dels Mundina (Major Sant Jaume, 37) acolleix la presentació del llibre Poemas del aire y el mar, a càrrec dels autors: Marcelo Díaz i Tica Godoy (il·lustracions). Inclou un conta contes amb Rosabel Canós. Dia: dijous 3 de gener. Hora: 18.00.

CINEMA DE NADAL. La programació municipal incorpora pel·lícules d’animació per a tots els públics.

A la Vall d’Uixó i Onda coincideixen en el llargmetratge de dibuixos programat per a la primera setmana de l’any: Arthur Christmas: operación regalo i en ambdós casos s’emet el dijous 3 de gener. A la Vall es projecta en doble sessió: a les 17.00 ia les 19.30. Entrada: una joguina per persona (adult o xiquet/a) a benefici de Càritas. Lloc: Teatre Municipal Carmen Tur. En Onda l’entrada és gratuïta i es projecta a La Cassola.

El Cine Pitiflú, en el Corte Inglés de Castelló, projecta Toy Story III. Dia: divendres 4 de gen. Hora: 18.00. Lloc: sala Àmbit Cultural (6ena planta). Entrada: gratuïta.

La Vall d’Uixó torna a apostar pel cinema el diumenge, dia 6, amb ¡Rompe Ralph! en una única sessió a les 17.00 en el Teatre Municipal Carmen Tur (antic Cinema España).

NO HI HA CAP D’ANY SENSE SANT SILVESTRE. L’activitat esportiva es barreja amb la pura diversió amb la carrera més popular de l’any.

A Castelló la Sant Silvestre arriba enguany carregada de novetats. L’hora de sortida és a les 18.00 (en anys precedents era a les 19.00) i la eixida i l’arribada serà a la plaça Major. Consulta ací el recorregut.

En Benicàssim avancen la Sant Silvestre, l’última cursa de l’any. Dia: dissabte 29. Hora: 19.30. Lloc: davant de l’església de Sant Tomàs.

En Orpesa la cursa popular serà l’endemà. Dia: diumenge 30. Hora: 12.00. Lloc: plaça Major. I l’activitat esportiva no acaba ací. La localitat de la Plana Alta celebra una jornada de portes obertes al poliesportiu Carles Taulé amb jocs cooperatius, tradicionals, exercicis de coordinació, inflables… I per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys hi ha preparada una olimpíada de futbol, ​​d’handbol i d’hoquei. Dia: dijous 3. Hora: 10.00 a 13.30. Inscripcions: al pavelló (964.311.144).

CARTES ALS REIS MAGS. Els patges de ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar es multipliquen aquests dies per recollir totes les peticions.

En Orpesa organitzen un taller per escriure les cartes als Reis Mags. Dia: dissabte 29. Hora: 10.00. Lloc: Biblioteca Municipal. I el carter reial recollirà totes les cartes el dimecres, dia 2, a les 11.00 també a la Biblioteca Municipal.

En Almassora xiquets i xiquetes tenen cita amb els emissaris dels Reis Mags el dimecres 2 de gener. Hora: 11.00. Lloc: plaça Pere Cornell.

A Benicàssim el carter arribarà a la tarda, amb berenar inclòs per als més petits. Dia: dimecres 2 de gener. Hora: 17.00. Lloc: plaça de les Corts Valencianes.

A Borriana, el dijous 3 de gener el chamberlán rebrà els xiquets a l’Ajuntament a partir de les 18.00. Divendres a les 17.00 acudirà a la Llar Fallera ia les 18.30 visitarà el Mercat Municipal.

A la Vall d’Uixó el patge reial arriba el dijous 3 i divendres 4 gener per recollir les cartes de tots els nens i nenes. El primer dia ho farà al Centre Cultural Palau de Vivel i l’endemà a l’Ajuntament. Hora: 18.00 a 20.00

Onda els patges reials arriben el diumenge 30 de desembre a les 12.00 a la plaça d’Espanya. Abans, a les 11.00, actuaran Trobadorets amb un repertori de música infantil que segur farà cantar i ballar a grans i menuts.

CAVALCADA DE REIS. Probablement la vesprada de l’any en què més il·lusions estan dipositades. Ací vos deixem les principals cavalcades de Castelló i comarca, amb horaris i itineraris perquè no vos perdau res.

A Castelló Melcior, Gaspar i Baltasar arriben a la Plaça del Mar del Grau a les 16.00. Mitja hora més tard seran rebuts a la Tinença del Grau i a les 19.00 protagonitzen la tradicional cavalcada. Recorregut: carrer Sant Fèlix, Plaça Clavé, Enmig, Porta del Sol, Gasset, plaça de la Pau, Major, Arxiprest Balaguer i plaça Major.

A Vila-real la Joventut Antoniana organitza des de 1928 una cavalcada en què no para de sonar el popular Tirorí. Recorregut: avinguda Pius XII, la Murà, Francesc Tàrrega, Ignasi Vergara, Polo de Bernabé, Sant Pasqual i Major Sant Jaume fins arribar a la plaça Major.

A Borriana ses Majestats arriben a les 16.30 al Port, des d’on es dirigiran en vehicles fins al magatzem de Via Pública. Allà arrencarà la cavalcada. Itinerari: avinguda Jaume I, carrer Almesías, plaça de la Generalitat, l’Escorredor, el Raval, el Pla i la plaça Major.

A la Vall d’Uixó els Reis Mags arriben al paratge de Sant Josep a les 15.30. A les 18.00 visiten el pessebre vivent de l’església Mare de Déu de l’Assumpció. A les 18.15 sortida de la cavalcada. Recorregut: carrer Ramón i Cajal, avinguda Cor de Jesús, Benigafull, plaça Sant Àngel, Calvari, Guzmán el Bueno, plaça Gómez Ferrer, Correus i plaça Centre.

Onda la cavalcada comença a les 19.00 amb sortida des del carrer Cervantes per finalitzar al Pla, on els Reis Mags faran l’adoració al naixement instal·lat a l’Ajuntament. Després pujaran al balcó municipal, des d’on es dirigiran als xiquets i xiquetes de la localitat.

A Almassora els Reis d’Orient repartiran a partir de les 18.00 milers de caramels sense gluten amb l’ajuda del seguici real. Hi participen set carrosses i grups d’animació així com la secció de bombos i tambors de la Confraria del Santíssim Crist. Per descomptat, no faltarà el camió amb els regals que es repartiran aquesta nit. Recorregut: avinguda José Ortiz (al costat de Boqueres), carrer Sant Lluís, Santa Quitèria-l’Alcora, Trinitat i de nou l’avinguda José Ortiz fins la plaça Pere Cornell.

A Benicàssim la desfilada dels Mags d’Orient comença a les 18.00. Recorregut: avinguda Barcelona i Sant Tomàs fins a la plaça de les Corts Valencianes.

A Orpesa ses Majestats d’Orient arriben a les 19.00 a la plaça de Bous i a continuació comença la cavalcada que recorrerà els carrers cèntrics de la localitat per acabar a la plaça Major, on es repartiran els regals i xocolata per a tots els assistents per part de la Associació de Mestresses de Casa.

A Suera es representa a partir de les 20.15 la peça teatral Els tres Reis Mags de Suera. I a continuació, cavalcada.

VISITA A BETLEMS. Són múltiples els pessebres dignes de ser visitats, també en aquesta setmana de Reis. Als menuts els encanten.

A Castelló podeu visitar els de l’Hospital Provincial, el del Museu de Belles Arts i el de l’Asil de l’avinguda del Lledó. Molt, molt recomanables. Com també ho són el de l’Hospital General, el del barri Benadressa o el de l’Associació de Betlemistes.

A Vila-real, és tradicional el de l’Hostal Sant Joan i també el dels Lluïsos i el del Casal Jaume I, amb caganer inclòs.

A Borriana, fins al 6 de gener es pot visitar el pessebre de Charo Ojeda (carrer València, 92 baix), una tradició familiar des de fa 18 anys. Conté 200 figures, algunes d’elles en moviment, 400 animals, molta aigua, llac amb Horari: cada dia de 17.30 a 20.30. Una altra opció és el pessebre de Javier Tena, que s’exposa al Centre Municipal de Cultura la Mercè.

En Orpesa el Centre Naturhiscope (plaça de l’Església, 6) exposa un peculiar pessebre muntat amb peces de Playmobil. Entrada gratuïta fins al 5 de gener. Horari: de dilluns a dissabte de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00.

A Benicàssim és tradicional visitar el de l’Ajuntament.

MERCATS I FIRES NADALENQUES. A Castelló el centre s’omple de fires per nadalenca. A la tradicional d’Hort dels Corders se suma des d’aquest any el Mercat Nadalenc situat a la plaça Major. Dotze casetes de fusta on podreu trobar tot tipus de productes.

ACTIVITATS DE MENYS DE 5 EUROS


TEATRE, MOLT TEATRE.
Aquest Nadal regaleu teatre perquè hi ha molt i del bo. I, a més, per menys 5 euros per entrada.

A Castelló el cicle Lunallena convida a acostar-se al Teatre del Raval. Totes les obres comencen a les 18.30 i costen 4 euros. La programació presenta Los cuatro enanitos del bosque encantado, a càrrec de la companyia La Gavina. Dia: dissabte 29. Recollirà el testimoni El gran Cirkus-kus, de Arteateatre. Dia: dijous 3 de gener. I La Molinereta, de Hop! Gestió Cultural, tirarà el teló. Dia: divendres, 4 de gener. Més informació.

La sala Zona 3 (c/Bisbe Salinas, 6) s’afegeix a la programació cultural nadalenca amb més teatre i la seua obra Un arco iris en la luna, un contacontes per a públic familiar a càrrec de Lore Comín. Dia: dissabte 29. Hora: 18.00. Entrada: 4 euros.

Més informació

NADAL EN PANTALLA GRAN. La programació nadalenca ofereix múltiples opcions de gaudir del cinema d’animació per a tots els públics.

En Benicàssim la cartellera del Teatre Municipal arriba carregada d’aventures, les de Tadeo Jones, la pel·lícula espanyola d’animació que ha triomfat a la taquilla. Dies: dissabte 29 i diumenge 30. Hora: 18.30. Entrada: 2 euros. I la setmana següent arriba Campanilla, el secreto de las hadas. Dies: dijous 3, divendres 4 i diumenge 5. Hora: 18.30. Entrada: 2 euros.

MÚSICA. En gran. En Onda la Big Band ofereix un concert nadalenc per a públic familiar. Per no perdre-se’l. Dia:diumenge 30. Hora: 19.00. Lloc: Teatre Mònaco. Entrades: adults 2 euros; nens / es 1 euro.

ATRACCIONS INFANTILS. I per als qui els agrade viure el Nadal al carrer (si el temps ho permet) a Castelló tenen la possibilitat de gaudir d’una fira instal·lada al costat de El Corte Inglés amb diverses atraccions (mini cotxes de xoc, cavallets, llits elàstics, etc). Viatges: 2 euros. I per als que es queden pel centre, a la plaça Maria Agustina tenen un trenet amb ambientació nadalenca i amb alguns dels personatges de dibuixos que més agraden als petits. Viatges: 2 euros. Horari: de 17.00 a 21.00 cada vesprada. Dissabtes i festius també de 11.00 a 13.30.

ACTIVITATS DE 6 A 19 EUROS

TALLER PER DESPERTAR EL COSTAT CREATIU. Dibuixar, pintar, imaginar, dissenyar… i crear samarretes personalitzades.

A Castelló podeu apuntar-vos al taller de decoració de samarretes. Sota el lema Lilicamisetas, cinc monitors utilitzaran els ingredients de l’art i la il·lusió per conduir els participants per una divertida aventura de color. Dia: diumenge 30 de desembre. Hora: de 12.00 a 14.00. Edat: a partir de 2 anys. Preu: 15 euros. Lloc: sala Zona 3 (Bisbe Salinas, 6 de Castelló). Reserves: 699.904.351 (Maya Jankovic) o anar directament a la sala Zona 3.

MUSICALS. A Castelló la febre pels musicals se sap només en conéixer esta xifra: tres propostes en menys d’una setmana.

De la mà de La Bella Durmiente, un espectacle ple d’humor i aventures que transportarà als espectadors a un món de màgia i fantasia. Dia: dissabte 29. Hores: 17.00 i 19.30. Lloc: Teatre Principal. Organitza: Metrònom. Entrades: 12, 15 i 18 euros.

(Musicals posposats per problemes tècnics). Magatzem d’Ars s’adapta L’illa del Tresor a la versió musical. Dia: dimecres 2 de gener. Funcions: 17.00 i 19.30. Lloc: Teatre Principal de Castelló. Entrades: 9 – 12 – 15 euros. I el colofó ​​el posarà un musical que fusiona personatges de diferents contes clàssics, Blancaneus i Campaneta en acció, de Irritzi Teatre. Dia: dijous 3 de gener. Funcions: 17.00 i 19.30. Lloc: Teatre Principal de Castelló. Entrades: 9 – 12 – 15 euros.

Més informació.

LA MÀGIA DE YUNKE. No cal presentar al més internacional dels mags castellonencs. El Teatre Principal de Castelló acull l’espectacle Yunke en el país de las Maravillas en una triple funció el diumenge 30 de desembre al Teatre Principal de Castelló. Dia: diumenge 30. Horari: 12.30, 17.30 i 19.30. Entrades: 9, 12 i 15 euros. Més informació.

ACTIVITATS A PARTIR DE 20 EUROS 

CANTAJUEGO, COREOGRAFÍAS CON RITMO. El Teatre Payá de Borriana acull en una doble funció del CantaJuego, un espectacle musical que, en la gira d’aquest any, es titula Cosquillas. Dia: diumenge 30. Horari: 16.30 i 19.00. Entrades: 20 i 25 euros. Més informació.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!